• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Nattvasan blir av men kan kortas av

Nattvasan blir av men kan kortas av

Vi är snart på väg ned till Rättvik. Jag väntar på att Hasse ska hämta mig. Allt är packat och jag har köpt nya varma tumvantar och alldeles för många förpackningar värmekuddar till händer och fötter. Vi har luiqids så att det räcker till Sälen och jag börjar bli lite nervös. Vi har väntat med stor spänning på Vasaloppets beslut om att ställa in Nattvasan eller inte på grund av kylan. Jag har lusläst väderleksrapporten och tvekat inför en start.

Jag är van att åka skidor i kyla. Jag har gjort pass i runt 20 minusgrader men det har varit pass på en timme till två. Aldrig 7 timmar som jag tror det kan ta i år eftersom föret kommer att vara kärvt. Jag har aldrig åkt skidor i så kallt väder med pannlampa och på natten. Då när kroppen är trött och en fryser mer bara av det. En liten del av mig önskade att det skulle ställas in. Så att jag själv slapp ta beslut om start eller inte. Det senaste nu är att definitivt beslut kommer att tas i morgon vid 11-tiden. Beslut om Nattvasan kommer att köras i full längd eller om starten kommer att ske i Oxberg. Att det då blir en halvvasa. Jag hoppas faktiskt på det sistnämnda. Att det bara blir 45 km. Det klarar de allra flesta och som min form känns en bra längd för att njuta av resan till Sälen. Vi får se. Men oavsett så hoppas jag att jag är pigg att stå på start i morgonkväll och att vi gemensamt får skejta i pannlampans sken jag och Hasse. Det är ett äventyr oavsett längden på loppet!

Vill du läsas mer om hur arrangörerna skrivit om Nattvasan och Stafettvasan utifrån det kalla vädret finns det information här. 

Förressten är det som sagt lite rörigt här inne nu. Det kommer att bli ordning och reda vad det lider och tid finns att pyssla med bloggdesignen. Det finns en anledning till detta och något jag kommer att återkomma till så småningom!

 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: