Nattvasan utökar deltagarantalet

I går såg jag nyheten om att Nattvasan kommer att utöka antalet deltagare till nästa års upplaga. Fler får kommer att få chansen att åka. I år stod 779 lag på start och nästa år dubblas antalet. 1500 lag kommer de att tillåta. Från Vasaloppets sida säger man att man fortfarande vill behålla en bra nivå och en känsla av äventyr vilket de tror går även med ett fördubblat antal deltagare. Nattvasan blev en succé vilket jag håller med om och redan innan vi stod på start kändes det klart att det skulle bli en fortsättning på loppet. Du kan läsa mer om det här på Vasaloppets hemsida.

Hasse och pratade efter loppet lite kring om antalet deltagare skulle utökas till nästa år. Att det skulle utökas var vi ganska säkra på. Vi kände då att de nästan 1600 deltagarna var alldeles lagom med tanke på att det inte var någon trängsel alls och loppet blev just det är äventyret i mörker nästan ensamna. Ett annat par vi pratade med tyckte att det nästan var för folktomt och trodde att det skulle kunna ökas mycket mer.

Vi var dock enade att för många deltagare skulle ta bort den magiska känslan som fanns. Att det skulle likna mer ett öppet spår i mörker. Med trängsel och mindre ensamåkning. Likaså skulle det vara svårt att samsas på en skejtbädd om det bildas stora grupper.

Vem vet, det kanske blir startgrupper nästa år för att sprida ut alla deltagare och förhoppninsgivs stannar antalet lag vid 1500 även kommande år.

Foto Nisse Schmidt/Vasaloppet

Ett är då säkert. Vi kommer att hänga på låset den 19 mars klockan 9 för att försöka få en palts till nästa år!

Vill du läsa om loppet finns min racererport här!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: