• Home
 • /
 • Skidor
 • /
 • Pangkropp i skidspåret och god jul till er!

Pangkropp i skidspåret och god jul till er!

Finskidorna och jag jagar herr Gustafsson
 Det var länge sedan som jag kände att jag verkligen är på topp eller på väg dit. Senaste tiden har det mest känts tungt och jobbigt. Men i dag hade jag världens bästa kropp och världens bästa skidor! Finskidorna är fina på alla sätt och vis. Jag glidvallade blått i går, la på blåextra och hade väl räknat med det vanliga tekniken-stämmer-inte-riktigt. 
I stället för det hade jag gudomligt fäste, helt ok glid och skidorna gick lika smidigt som katter i spåret. Det är en annan känsla i dessa skidor. Mycket beror nog på att de är lätta. Vi tog två varv i Storhognas 8km-spår. Kryssade mellan barnfamiljer med ryggsäck och sa god jul till de vi passerade. Hasse skejtade och jag hängde på fint utan att för den delen köra slut på mig. Jag känner att det kommer att bli en jäkla bra skidsäsong det här!
 
Titta hon har is på läppen. Det är kallt nu och då är man sällan vacker.
Det var kallt i dag. Runt 11 minus med lite blåst. Kyleffekten gör sitt till. Jag fick låna Hasses vindväst och insåg då att jag nog ska åka upp på Storhogna och köpa mig en egen. Jag fryser nämligen något så ofantligt numer. Jag borde vara van att vara ute i kylan men icke då. 

Det är vinter här på gränsen mellan Härjedalen och Jämtland. Bokstavligen på gränsen. Ett par hundra meter härifrån går landskapsgränsen.

Nu står Kalle och hans vänner på i bakgrunden. Hasse värmer glögg och svärfar väntar på middagen. Jag ska göra en Janssons och sen landa lite i julfriden.

Med det vill jag önska er en god och jul och ett gott nytt år. Dessutom vill jag tacka för att ni läser, kommenterar och gillar inläggen på Facebook! Jag gillar er och blir så himla glad när ni gör er hörda och när ni återkommer hit inlägg efter inlägg. 

Stor kram!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Anonym

  december 24, 2014 at 17:15

  Jag önskar dig en riktigt god jul och gott nytt år o tack än en gång för en stimulerande och rolig läsning hälsa Hasse ( vi träffades på fjällturen nettan) hoppas vi ses igen

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: