långpass

Pepp på långpass

långpass

Stugan är en vallabod

God morgon! Vi har precis dukat av frukosten, jag har vallat finskidorna och tjejvasan står på i bakgrunden. Jag ska blanda sportdryck i termos och leta fram pulsbandet. Dricka ur det sista av kaffet. Sovit nästan 10 timmar och är pepp på långpass.

Om ni läste Elnas härliga inlägg om allt runt träningen fick ni ta del av hennes inför, under och efter. Hur hon gärna drar ut på ingångsättandet och hur hon efter gärna dräller en stund efteråt.

Lite så är jag med. Åtminstone efteråt. Inför är jag lite mer på. Vill i gång så snabbt som möjligt. Oftast jag är klar först när jag Hasse ska ut tillsammans och står i spåret innan han låst bilen.

Ska jag köra långpass som i dag har jag mentalt peppat mig nästan som jag gör inför tävlingar. Funderat på kläder, sportdryck, upplägg och i huvudet gått igenom passet ett par gånger. Lägger fram sakerna och blir superpepp. Inget undantag i dag. Jag har längtar efter att få staka i 4 timmar. En del i planen inför Nordenskiöldsloppey. Så peppad att jag till och med hunnit bli lite nervös!

Så nu om en liten stund åker jag ned till Vargen och snurrar runt i det platta spåret ett par timmar. Kanske med en ljudbok som sällskap. Efteråt kommer jag drälla som vanligt, fika, vila och kolla Facebook. Komma på att jag glömt duschen när det börjar klia på kroppen.

Så nu ska jag genomföra passet, känna mig nöjd efteråt och troligen få ännu mer perspektiv på hur långt 22 mil egentligen är. Med all säkerhet blogga om passet efteåt. Ha en fin lördag och alla ni som åkt tjejvasan- grymma ni är!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: