fjällskejt

Säsongens sista fjällskejt

Fjällskejt

3 april, säsongens sista fjällskejt.

Nästa helg är vi i Jokkmokk och helgen därefter ska det mycket till om det finns snö att åka på. Bara sedan i går har spåren på Skalet bivit grunda och marken tittar upp på sina ställen. Vi passade därför på att åka ta en tur upp till Jaktstugan i dag. Nu när påsklovsfirarna har åkt hem är det tomt på fjället. Vesslan hade inte många tolkande skidåkare när den passerade oss på väg upp på fjällen. Det är mest ortsbefolkning och några pensionärer som hittar dit nu.

Cissi hade aldrig skejtat upp men var väl förberedd på 3 tuffa kilometer. Hon klarade det fint. Trots att det var mulet rann det om oss alla tre. Jackor åkte av och termosen med sportdryck tömdes nästan innan vi nådde Jaktstugen. Snön är tussig och tung även om vesselspåret var oändligt mycket bättre än förra helgen när jag gjorde en rusch upp.

Vi satt en lång stund vid fönstret över en våffla och tittade ut. Över Vargen och Sonfjället. Mot Timmerkojan dit vi inte åkt i år. Över skalet och pratade om våra fjälläventyr i löparskor som väntar bara snön smälter bort. Visade Cissi delar av sträckan för Vemdalen Fjällmaraton som hon ska springa, den på 11 km i höst.

Vi åkte ned igen. Det som nästan tog 45 minuter upp avverkades på 6 minuter innan vi nådde skidsystemet och åkte en sista runda runt 7,5:an. En sista gång innan nästa vinter. Det var med sorg i hjärtat jag tog de sista svängarna utför och tryckte på uppför de små knixarna. Avslutade med en stund i solen vid parkeringen. Sa alla tre att det var ett fint avslut på vintern. Det dröjer till nästa gång. En hel sommar och höst.

IMG_0573

Fjällskejt

Fjällskejt

fjällskejt

Det är säsongskifte och vår i luften samtidigt som snön ännu ligger djup över fjällkanterna. Det är en tid när det går fort. Först tinar snön bort i söderläge och under träden. Det kommer ett par omgångar med snö i april innan fjällen byter skepnad. Det är häftigt att få vara en del av det här- året runt. Häftigt att få ha det så nära. Häftigt att få alla årstider. Det är något jag aldrig skulle byta bort.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

%d bloggare gillar detta: