Skatepremiär än om kort

 

Jag skrev ju i går att jag skulle skejta oavsett. Så vi åkte upp på toppen av Katrina i förmiddags. För att göra premiär och skramla i hop kilometer och tid till skidkontot. Jag var faktiskt lite nervös. För hur gjorde man när man skejtade? Skulle axeln klara av det och var förkylningen borta?

Det blev ett par stappliga skär innan jag hittade rytmen någorlunda. Så bra det gick i en smal och knölig sträng av skejtbädd. På toppen var det två dragna klassiska spår på vardera sida. Precis som vi anande var det hårt och isigt men fullt åkbart.

Vid delningen valde vi att åka ned efter 5 km-spåret där det fanns en bred skejtbädd. Nu gick det att ta ut skären lite och underlaget var slätare. Redan här kände jag att min knä inte tyckte om det jag höll på med. För några veckor sedan sträckte jag det när jag cyklade. I en fånig i vurpa. Sedan dess har det gjort lite ont i bland och vid något tillfälle låst sig. I går när jag gick hem från jobbet halkade jag till och sträckte det igen.

Eftersom knät kändes väldigt ostabilt tog jag det lugnt utför och försökte att inte slinta så mycket på isen. När vi var på  väg uppför den långa stigningen mot toppspåret började ryggen göra ont. Bara så där och utan anledning. Under andra varvet bestämde jag mig för att korta av turen. Vi hade pratat om att åka ned på skalet för att se hur spåren såg ut där. Men jag vågade inte anstränga varken rygg eller knä så mycket. Det blev ett tredje och sista varv innan vi åkte hem. Lite över en mil bara men ändå en mil.

Även om det inte blev så långt som jag tänkt eller att jag inte var särskilt trött efteråt var det en fin skejtpremiär. Tekniken finns där och jag är pepp att faktiskt träna lite mer strukturerat inför Nattvasan. Vi har ju trots allt ett mål i år.

I morgon gör vi ett nytt försök. Tänker att det var en tillfällighet att kroppen bara gjorde ont idag. Men först ska vi trampa lite fatbike med pannlampa i stugområdet. Både jag och Hasse vill svettas lite. Känna att vi faktiskt tränat lite i dag.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: