Skidor och fika en fredag

Dagarna rinner i väg. De sista lediga dagarna är nu. Jag har lite svårt att veta vilken dag det är. Men fredag säger kalendern och Hasse har haft en ledig dag. Han jobbar annars. Tidig morgon eller sen kväll. En ledig dag när solen tittar fram lite bland granarna och med nöd och näppe orkar över fjällkanten passar vi på att vara ute. Det har slagit om till plusgrader och den värsta blåsten har lagt sig. Ett jäkligt jobbigt underlag att åka skejt i när det blir så här. Men det stoppade oss inte.

Min kropp är riktigt trött just nu. Fast på ett bra sätt. Den känns starkare men behöver få lite lugn återhämtningsträning. Och precis det är det tänkt efter den här månaden. Så det blev varken intervaller eller pass i tröskelfart i dag. Bara lugnt skejtande ned till Vemdalsskalet via ett stenhårt och isigt anslutningsspår. Ett varv där, två vurpor när kroppen inte riktigt fattade vad den höll på med och tillbaka till Storhogna. Om jag hade varit duktig att hantera sådana här stenhårda fören hade jag slagit fartrekord i dag. Men i stället blev det full koncentration att inte tappa balansen, ta felskär och hålla sig på benen utför.

Strax innan Vemdalsskalet blev jag hungrig. Så där man kan bli och inte kan tänka på annat än mat sedan. Men eftersom vi inte hade några överdragskläder med oss och med all säkerhet skulle bli kalla om vi pausade för fika mitt i passet bestämde vi oss för att åka ned efteråt i stället.

En macka och en kladdkaka senare var jag tillbaka på banan vad gällde hungern. Nästan en och halvtimmes slöskejt med fika var fint en fredag. I morgon skulle jag vilja åka långpass och hoppas att Hasse fixar en bra skejtbädd. Vi får se. Kanske det bara blir en korttur. Kroppen får bestämma helt enkelt.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: