• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Som traditionen bjuder – vasaloppsfrukost

Som traditionen bjuder – vasaloppsfrukost

Det är en speciell morgon den här första söndagen i mars. Det är Vasaloppet. Lila julafton för mig som gillar skidor. Ett år har jag stått på start i Berga By den här söndagen. 2015  fick jag uppleva det som jag alltid sett på tv. Det var mäktigt ända fram till startbacken. Sedan önskade jag att jag åkt Öppet spår i stället så som jag gjort innan. Det året var det mer vattenskidor och runt 12 grader varmt i Evertsberg. Det var en upplevelse och jag var glad att jag åkt ”riktiga” vasaloppet en gång i livet.

Den här morgonen och som så många följer jag via tv:n och frukost som tar någon timme. Jag har min vän Sofies startnummer inlagd på telefonen och följer henne under loppet. Hon har utstark och har tränat så bra. Seedat upp sig och jag tror hon kommer att göra ett fint lopp.

Jag har träningsvärk i kroppen efter fredagens Nattvasa och är fortfarande trött. En skön känsla och få se banan från soffan ger lite gåshud. Tänk där har jag åkt så många gånger och suget att göra om det kommer krypande. Fast på klassiska skidor nästa gång.

Heja alla hjältar som åker i dag!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: