Trainerchock och skateskidor

Jag hade ju tänkt att bränna av en tröskel eller två på trainern i kväll. Hade faktiskt sett framemot det hur konstigt det än låter. Pepp på vinterträning stavas det. Men så sitter jag med en antydan till snorig näsa och kliande ögon. Surt. Det började i går när jag i egenskap av klassförälder (ni vet den där oerhört roliga uppgiften som ingår i att-ha-barn-i-skolan) satt hos en annan klassförälder som hade hund. I vanliga fall brukar jag inte få så mycket besvär av just hund om jag inte klappar hunden. Vilket jag gjorde och allergianfallet var ett faktum. Hade sagt att jag tål hundar så det var en kamp att inte klia i ögonen och förhindra att näsan skulle droppa ned det fina träbordet. När jag är lite extra känslig för sjukdomar blir jag också extra känslig mot djur med päls.
Nu kan det förvisso vara så att näsan rinner lite i post-allergianfall men jag vågar inte chansa. För vet ni vad?

Det är skidspår i Storhogna! Alla spåren på Katrina är dragna för klassisk åkning och skatebädden uppe på toppen är helt ok att skejta i. Förstår ni hur sprättig jag känner mig? Ännu mer känsla av det hade jag när jag åkte hem från Team Sportia i eftermiddags. Jag har ju kikat och sparat lite för ett par skateskidor, Hyrde ett par Rossignol Delta i vintras och gillade skidan. Hyrde även ett par Rossignol X10 pjäxor och gillade även dem. Tittade lite på om jag skulle köpta uthyrningsgrejer till ett lägre pris eller köpa dem nu höst när fjolårets modell reades ut.

Sköna pjucks. Rött i år, orange i fjol. Bättre i år. 

Så av en händelse hittade Hasse årets modell av skidor och pjäxor till ett bra pris på Team sportia. Han köpte paketet och uppgraderade till en xcelertor-bindning. Jag varit lite avundsjuk men jag är av den sorten att jag vill fundera, vrida och vända på tanken innan jag handlar något lite dyrare. Den här gången visade det sig vara en smart drag. I vanliga fall har jag velat så länge att saken inte längre finns att köpa.

Av hänsyn till killen i butiken kapade jag mitt huvud.

Så såg jag att det var 25% rabatt på allt i butiken. Ett fynd. På riktigt. 3148 kr för bra skidor, bra bidning och lika bra pjäxor. Inget att ångra driekt. Jag har ett par egna skateskidor nu!

Men jag har något trainerelaterat att visa er. Kolla in vad som hände så här på kvällskvisten!(?) Värsta trainerchocken på Ringvägen 9.

Min cykel, mina cykelbyxor, min sportbehå…mitt barn…

Jag har inte riktigt hämtat mig ännu. Jag trodde nämligen att flickebarnet skojade när hon häromdagen frågade hur man lägger upp ett bra pass inne. Hur länge man skulle cykla och tänkte ta med sina landsvägskor från Krokom. Så det blev lite mekning, på med gamla landsvägspedaler på racer-fujin och sadeljustering. Jag har ju tänkt att hon skulle få nöta på racern i vintern medan jag sitter på tempocykeln. Jag trodde att det var lite mer ord än verkstad från hennes håll. Får villigt erkänna att jag hade fel. Förlåt Cecilia.

Det är den här spanienresan till våren som lockar. Uppenbarligen väldigt mycket.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: