Vasaloppet 2015

Joråsatt. Jag kommer att stå på startlinjen i Berga By den 8 mars tillsammans med så många andra. Det var inte direkt min tanke. Från början.

Jag har ett par Öppet spår i bagaget. Glömde att anmäla mig till 2015. Tänker att det kanske är meningen att jag ska åka ”riktiga” Vasaloppet nu! Därför vill jag vinna.

Så löd min motivering i Crafts tävling om startplatser till Vasaloppet 2015. Jag chansade i en tävling och trodde absolut inte att jag skulle vinna en startplats. Men se det gjorde jag. Och nu blev jag skitnervös.

Jag har flyt nu!

För jag skulle ju leta en startplats till Öppet spår måndag. Satsa på en skaplig tid men inte lägga allt fokus på skidåkning. Jag skulle åka runt och äta kexchoklad och njuta av ulliga träd. Sedan skulle jag skejta massor i vinter eftersom det är så himla bra för mina cykelmuskler. Och bara så där barnsligt roligt. Jag tänkte skejta som attan, uppför. För det är roligast. Ta det lite lungt och inte hetsa vilket jag i och för sig gjort alla år utom mitt första i min längdkarriär. Det har ju gått bra det med. 

Så på en sekund blev allt så mycket allvarligare. Vasaloppet är en tävling. Alla som åker om mig petar ned mig. Det är tv-helikopter, startled och allt sånt där. Hjälp mitt tidsmål då?

För det sägs ju att det är lättare att åka på en bra tid på Öppet spår. Du slipper seeda upp dig, du slipper startled, du kan starta när du vill under en tid på morgonen. Det är mindre folk i spåren och det är ingen tävling. Punkt.
Å andra sidan är det samma mil, det är samma sträcka, samma backar, blåbärsoppa, lika svårvallat och lika ont i kroppen efteråt. 
Och okej, jag har gjort mentala high fives när jag passerat en dam oavsett om hon startat efter eller före mig. Okej jag har väl tävlat lite där i spåret.

Men så sa min kloka sambo något i stil med: Tänk så här, du har inte betalt någon startavgift. Du har fått en gratis möjlighet att åka Vasaloppet som du vill och Öppet spår finns kvar. Du kan åka omkring och ha trevligt och du behöver inte känna att du kastat pengar i sjön. 
Så sant. 

Jag har bestämt mig att det ska vara lite mer strukturerad åkning vinter även om jag ska skida runt och äta kexchoklad och titta på ulliga träd. Jag ska skejta i massor också. Det ger stark överkropp.

Jag ska ju för tusan åka Vasaloppet ju! Det är pirrigt och det är en jätteutmaning för jag tänker tametusan köra mot mitt tidsmål. Största utmaningen blir dock ett par seedningslopp innnan. Jag i skidmotionslopp är långt utanför min bekvämlighetszon. Mina 7,47 i fjol i miserabla förhållanden kommer tyvärr inte att räcka så långt tror jag.

Jag kommer att få en gul nummerlapp och en medalj. Det har jag inte fått förut. 4 stora diplom. Jag gillar ju medaljer.  (Förlåt för ett lite väl överpeppat inlägg men jag är så jäkla glad!)

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: