Vilket skidparadis!

Ett kort fredagsinlägg i dag. Jag kommer att återkomma till den makalöst fina skidåkningen här i Idre lite senare. Just nu är jag så trött och full av intryck att jag inte kan mer än skriva superlativ över hur otroligt fint det var i dag.

Efter en natt av lite sömn och lite tung andning gick det inte fort i spåret i dag. Vi kom hit halv två i natt. Ganska skärrade efter att ha varit en hårsmån från att krocka när det plötsligt uppenbarade sig en stor renflock på vägen strax utan Vemhån. Vi brukar säga att vi har tur som sällan stöter på djur med tanke på hur mycket vi kör. Men vi klarade oss. Djuren också.

Skidhög. Ni vet så där det så pirrar i magen av glädje!

Hasse är på utbildning här och jag följer med för att samla skidmil. Och det gjorde jag med besked i dag. Jag började med klassiska skidor för att testa knät. Åkte den fina Burusjörundan i kanonspår och bra fäste. Jag fick hejda mig själv när jag tog mer kort än åkte skidor.

Burusjörundan. Långa partier av stakning och massor av Nordenskiöldskänsla. Smala spår och myrar. Jösses alltså!

Efter 15 km bytte jag till skateskidor och åt lite kexchoklad och glömde bort at dricka och ta med mig vatten. Åkte det längsta av spåren här, Slättvålåspåret. Inte slätt någonstans bortsett från på mitten. Ett lika fint spår men jag gick torr de sista kilometerna och fick äta snö. Vit snö. Inte gul.

Slättvålåspåret i eftermiddagsljus.

Jag gick tom på energi också och funderade på hur lång en kilometer kan vara. Väl inne på skidstadion hamnade jag i en skidtävling. Saab-mästerskap tydligen och jag passade på att heja fram deltagarna och fick lite ny energi själv.

Summerade 33 km av otroligt fin skidåkning. Den klassiska åkningen kändes bättre än skejten och knät ömmade bara lite i tvåans växel. Det här var över mina förväntningar och det bästa av allt att det väntar en hel skiddag i morgon. Kanske eventuellt en liten tur på elljuspåren innan jag hämtar Hasse vid halv tio. Vi får se när jag vilat lite.

Ha en fin fredag! 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: