• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Vintern försvinner och kvällsgym med dottern

Vintern försvinner och kvällsgym med dottern


Jag tror att vi ser effekterna klimatförändringar så sakteliga. Vintrarna här uppe blir kortare och mildare. Det stormar mer. Förra veckan låg tempen runt 15-20 minusgrader. För att under natten mot fredag stiga upp till plusgrader och regn.
Det har varit vårvarmt hela veckan.6 plusgrader i dag. Med hård vind har snön försvunnit snabbt. Gröna gräsmattor, asfalt och små bäckar av smältvatten.

Jag tycker att det känns deprimerande och tråkigt. Nog för att jag längtar lite efter våren men inte nu. Inte nu tidig februari. Är det vinter ska det vara det. Visst spås det kyliga dagar men då förvandlas allt till ishalka. Men det är kanske bara att vänja sig och gilla läget. Vinter är kanske framöver detta även för mig i Norrland.

Nu lämnar jag klimatet och går över på gym. Veckoplanen blev redigerad lite när skidor inte är ett alternativ och dottern hemskt gärna ville besöka Fristilen. Jag bestämde att vi skulle köra intervaller i SkiErgen. Hon nappade på det.
Det blev 8 stycken 1 minuters intervaller. Vila gjorde den som inte slet. Perfekt upplägg om man tränar tillsammans.


Jag petade upp motståndet till 8 av 10 och fokuserade på att hålla tekniken och köra så hårt jag bara kunde. Det känns riktigt riktigt bra! Vet inte vad det är just nu men jag hittar det där lilla extra som ger kraft.
Cissi lika stark hon med utifrån sina förutsättningar.

En rolig intervallkväll på Fristilen och sista träningen inför lördagen är gjort. Nu ska det bli skönt med vila. Jag är pepp på att åka så fort jag bara kan i 42 km. Hasse har vallat finglid på finskidorna. Nu återstår bara bra fäste!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: