• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Visst är det okej att längta skidor?

Visst är det okej att längta skidor?

I morse hamnade jag efter en lång kedja av läsning på nätet till ett inlägg om Idre på min egen blogg. Jag hade börjat söka aktivitetstips runt Östersund, hamnat på en sida om information om gränslandet, Ett fjällområde av Sverige och Norge och så slutligen Idre och mitt inlägg om skidåkningen där. Ett inlägg från 2018. Om det fina spårsystemet som är lite som Rörbäcksnäs är för cyklister. Underbart.

Just då kom längtan efter skidor över mig. Längtan efter snöulliga träd och tystnade som infinner sig på vintern. Där det enda som hörs är skidorna och stavarna mot snön och ens egen andhämtning. Eller det mjuka ljudet av snö som faller från träden. I bland vindens tjutande mörka kvällar i spåren runt Storhogna med pannlampan som sällskap.

Längtan efter de där korta decemberdagarna när solen sprider ett rosa ljus och nästan inte orkar upp över fjällkanten. Dagarna innan julledigheterna när spåren är tomma sånär på en själv. Då det kan vara riktigt bitande kallt i kinderna och skidvästen är nödvändig. Eller så milt att spåren töar bort.

Så kommer januaris blåa ljus och fortfarande korta dagar. Dagar då det är riktigt kallt och träden är mäktigt vita.Hela spårsystemet är öppet och kroppen börjar bli skidstark. Och sakta men säkert börjar ljuset komma. Februaris slut ger en försmak av vårvinter. Av långa ljusa dagar och eftermiddagar i mars och april med värmande sol .Skejt i skoterspår i underställ och pannband. Doft av solkräm och snön är mjuk under skidorna.

Allt det där längtar jag efter nu en regnig lördag i mitten av oktober. Efter en höst som bara passerat i väntan på en kropp som ska bli bra. Jag hoppas innerligt att jag kan åka skidor i vinter. Få vara ute när kroppen behöver det som allra mest.

För visst är det okej att längta skidor nu? Vi säger det!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: