• Home
 • /
 • Skidor
 • /
 • Visst gör det ont när skidor brister och dyrt blir det också

Visst gör det ont när skidor brister och dyrt blir det också

Det gör ont i hjärtat.

Det går inte bra nu. I början av vintern lyckades jag förstöra min finbindning i en praktvurpa på Storhogna. Då höll fulskidan. Det blev lite dyrt även om jag kom över en begagnad bindning. Idag försökte jag väja för ett par som stod lite illa till i en brant utförslöpa. Jag landade med ansiktet i snön och kände efter om jag levde. När jag samlat i hop ben och stavar såg jag att min finskida gått av. Hasse som skejtade hade försvunnit i hög fart.

Jag svalde gråten och försökte försäkra paret om att jag mådde fint. ”Det såg hemskt ut när du ramlade” sa herren. Kraxade fram att skidan gått av. Pratade med en kille till för att få ett hum om hur långt bort Hasse var. ”oj, finskidan, den går aldrig att laga” sa han. Nä det är nog så sa jag. Hasse hade han sett längre ned i backen.

När väl Hasse kom brast det. Grät över min fina skida och över att Öppet spår fladdrade bort. Fulskidornas belag är bortom all räddning nämligen. Fungerar enbart till träningsåkning, knappt det och försöka få bra glid på dem är lönslöst. Grät över att finskidorna var dyra och ett alldeles perfekt par för mig och ett par som är svåra att få tag nu. S-tracks-modellen har jag inte sett på länge.

Hasse som är lite mer praktisk lagt och tänker lite längre än mig tröstade med drulleförsäkring och höra med killen som lagade våra cyklar i våras. Han hade lagat en kolfiberskida som gått av i spannet med bra resultat. Värt en förfrågan i allafall. Går det så är det en bonus annars får jag helt enkelt spara i hop till ett nytt par nästa säsong.

Han som inte blir arg när jag förstör saker.

I stället för att deppa i hop åkte vi hem och jag bytte till skateskidorna i stället. Det planerade långpasset till Björnrike och tillbaka fick helt enkelt skejtas i stället. Kanske lika bra eftersom ryggen protesterade likt förra helgen och skejt fungerar bättre.

IMG_8730

En av de tuffa stigningarna mot Björnrike. Skalet i fonden. Backen är ännu roligare att åka utför!

Det blev en fin tur. Anslutningspåret från Vemdalsskalet till Björnrike är ett av de finare här om spåren och skejtbädden är bra. 12 kilometer tur och retur från spårcentralen vid skalet. Det går längs fjällkanten med ruggigt jobbiga stigningar och roliga utförsåkningar. Inte ett nybörjarspår men så värt mycket puls och skakiga ben när man når högsta punkten och får en makalös utsikt. Vi började i dagsljus och åkte rakt in i skymmningen mot Björnrike. För varje stavstag och skär fylldes jag av den där känslan av lycka. Över att få tillbrina så mycket tid här i fjällen och över hur fint det är. Sådana här dagar är ren skidpropaganda.

Skymning mot Björnrike

Skymning mot Björnrike

Jag skrapade i hop 31 km i dag. 2,7 av dem på klassiska skidor. Ett distanspass som satt fint. Helst av allt skulle det ha varit 31 km klassisk åkning. Veckans fyra skejtpass känns som lite fel fokus när tanken har varit Öppet spår. Å andra sidan är det inte heller hela världen om jag inte står på start i år. Faktiskt. Äh jag ska inte kasta in handduken riktigt ännu. Skejt ger grym överkroppsträning som hjälper i stakning och skejt är bra för pumpen och cykelbenen. Nu så här någon timme senare känner jag att jag sträckte mig och axeln fick sig en smäll. Det går väl över det med, rätt festligt att man i första hand kollar över utustning och inte har en tanke på att kroppen skulle tagit skada eller ens känner att den gjorde det.

I morgon kommer veckans hälsobloggstema. Vi ska prata lite återhämtning. Spännande!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

  • Malin

   januari 26, 2016 at 11:13

   Pölder övertalade mig att det var hopplöst att reparera när jag hade sönder mina för några år sedan. Blevdyrt, men oj vad nöjd jag var med nyköpet å andra sidan. Som nu börjat bli gamla och slitna. Pölder är proffs, men också i första hand säljare 🙂
   Malin recently posted…Veckans vinterbilderMy Profile

   Svara
   • Helena Enqvist

    januari 26, 2016 at 11:16

    Mina är på lagning nu! Vi har en kille på en sportaffär som har lagat skidor förr m gott resultat. Han lagade våra kolfiberrramar i våras. Enligt honom så gick skidan av på rätt ställe och modellen extra tacksam att fixa. De mäter om spann efteråt! Då är de ändå försäljare av skidor själva!

    Svara
 • Lisa

  januari 24, 2016 at 19:42

  Nej, va trist:( Tänk va pengar man skulle spara om man låg på soffan istället:) Jag är sjukt sugen på att köpa skateskidor, men de blir så mkt pengar o det behövs bytas ut mkt på cykeln inför säsong 2016! Får vänta tills nästa säsong tror jag!
  Vilken superfin bild, skidåkning i fin natur är verkligen helt underbart!

  Svara
  • Helena

   januari 25, 2016 at 09:26

   haha, ja det skulle man! Fast vad tråkigt egentligen.
   Det är ju inte billigt och cyklar kostar ju tyvärr så mycket när man måste byta delar.
   Spara i hop och köp nästa säsong, jag tror inte du skulle ångra dig!
   Tack så mycket, det är så fint här, allt gör sig liksom bra på bild 🙂

   Svara
  • Helena

   januari 25, 2016 at 09:30

   Ja, jag känner att jag liksom itne har pengar till ett par nya men ska inte kasta in handduken innan jag hört om de går att laga eller går att lösa med försäkringsbolag och så. Men det är ju i slutändan bara matriella saker!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: