amrhävningsfavorit

VLOGG- en utmanande armhävningsfavorit

Jag fick med mig dottern till gymmet i dag. Eller det var hennes förslag för en gång skull. Det blev ett par övningar i dag för bålen och överkroppen. Benen lät jag bli. Många cykeldagar har gjort dem möra. Jag gillar kombinationsövningar och har några favoriter som jag ofta använder i mina styrkecirklar. Tänker visa er en av dem. En armhävningskombo som utmanar både bål, balans och överkropp. Den är inte enkel och ingen nybörjarövning men går att öva upp! Det svåraste är faktiskt att doppa tårna i golvet utan att bollen sticker i väg eller att fötterna dunsar i golvet. Du ska knappt nudda.

Du kan börja med att bara använda pilatesbollen och ha armarna på golvet och enbart doppa tårna. Sedan lägger du på armhävningen när du känner att du har tillräckligt stabilitet att hålla bollen still. Avslutningsvis lägger du på indraget och slutligen använder du bosubollen.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: