En torsdagscirkel

Torsdagar brukar ha varit lika med marklyft men jag är lite trött i ryggen och ville inte riskera att lyfta fel. Det blev i stället cirkelträning med fokus på bålen och överkroppen. Förra veckan uteblev styrketräningen helt. Men föregående veckans fyra skejtpass var inte dumt ur skidstyrkesynpunkt. Det är galet hur mycket skidor tar på bålmuskulatur, rygg och överkropp. Jag känner mig ungefär lika stark muskulärt som i fjol vid den här tiden bortsett från att jag inte kan staka lika bra. Men det skylle jag lite mindre klassisk åkning på.


Kvällens cirkel då? Jo en gammal favorit. För den som vill prova:

  • Armhävningar med fötter på boll och armar på bosu.
  • Russian twist
  • Rygglyft
  • Sidoplanka med benuppdrag.
  • Mountainclimb med fötter på boll och armar på bosu.
  • Doppa tå på govet, armar på bosu och ben på boll. Utförs mycket sakta.
  • Draken på upp och nedvänd bosu. (Här mina vänner får alla stabiliersande muskler jobba. Lina på filmen har grym balans!)

4 varv sedan kändes det som det räckte för dagen. Jag avslutade med några pullsups i stången och inser att jag nog var ett par hekto lättare förr eftersom det var sjukt jobbigt i dag.

Jag är inte direkt tjejen med mönstrade tights. Inte förens nu då.

Kvällen till ära använde jag mitt nya reafynd som jag köpte för någon vecka sedan men som sedan legat i träningsklädeslådan. Elna visade de här fina byxorna på instagram för ett tag sedan. Jättesnygga och billiga. 149 kronor för ett par träningstights är helt i min smak. Tror det var byxornas förtjänst att jag kände mig extra stark i dag.

Nu ska jag plocka fram cykelkläder. Det är fredag i morgon. Happymorningride i vad som kommer att kännas som rena vårvärmen jämfört med de senaste rundorna. Bara 4 minusgrader. Hur klär man sig då undrar jag 😉

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: