Grym bålövning och kompisarmhävningar

Där borta någonstans finns Frösön. 

Vi tänkte ge oss ut och cykla med pannlampa i dag. Men vädergudarna ville inte riktigt samarbeta. När jag och en kollega gick ut på Frösön i förmiddags fick vi streta oss över bron i rejäl blåst. I eftermiddags hade vi gott och väl över en decimeter blötsnö. Det var helt ärligt inte så lockande att halka omkring utan vinterdäck på cyklarna.

Vi bestämde oss i stället för att gå över till Fristilen för lite familjegym.
Medan Hasse rodde 2000 meter gick jag och dottern lös på diverse övningar med bosuboll och trx-grunkan. Bland annat utfall, benböj och kompisarmhävningar. Det sistnämnda hämtade jag inspiriation från Idas blogg Alla kan träna.

Det ser inte så allvarligt ut som det verkar. 

Ett enkelt och roligt sätt att som går utmärkt att göra med en tonåring. Den ena börjar och gör så många armhävningar den orkar. Den andra peppar och vilar. Sedan byts man av och fortsätter så tills man når 100 armhävningar. I vårat fall fick jag mest armhävningar på min lott men dottern kämpade på bra. Prova nästa gång ni är på gymmet. Fungerar ypperligt för situps eller benböj!

Slutligen bjuder jag på lite film igen. En rejält tuff övning för bålen där sidomusklerna får jobba hårt. Jag provade den här övningen i stugan för ett par veckor sedan utan bosuboll. Den är tuff även då.

Nu är kroppen skönt trött och jag klappar mig lite extra på axeln. Det flyter på med styrketräningen nu.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: