Hemmaträning med Paolo Roberto

Processed with Snapseed.

För några år sedan hade vi en friskvårdsutmaning på jobbet. 15 minuters styrketräning med program från Paolo Roberto. Det var många som hoppade på utmaningen och vi kämpade om priser och att hamna på topplistan inom kommunen. Fördelen med utmaningen var att alla ”tävlade” på lika villkor utifrån sina egna förutsättningar. Var man mindre tränad fick man ett enklare program men kunde samla lika många poäng som den som var mer tränad. Det var inte den första friskvårdsutmaningen vi hade på jobbet men den sista i sitt slag. Innan hade vi haft en tävling i vem som kunde samla mest steg. Det slutade i förstörda fötter hos en kollega och en hets utan dess like.

Jag tyckte det 15 med Paolo var roligt och den hösten var jag starkare än någonsin när skidsäsongen drog igång. Jag fortsatte sedan på egen hand och använde hans tankesätt kring övningar för hela kroppen, blanda kondition med styrka och utmana både balans och explosivitet. Jag satte i hop egna cirklar och hittade en form som passade mig bra. För två år sedan fick jag Paolos träningsbibel i julklapp och använde den en tid innan den började samla damm i nattygsbordet.

I går plockade jag fram den när jag inte orkade gå till gymmet. 15 minuter skulle vara ett bra sätt att få i gång kroppen efter två sjukdagar. För hur jobbigt är 15 minuter egentligen?

Processed with Snapseed.

Armhävningar med en fot i luften. Rätt j**kla jobbigt.

Processed with Snapseed.

Jättejobbigt. Jag hade glömt hur intensivt det var och att det inte var någon vila mellan cirklarna. När jag la undan boken var jag på en avancerad nivå med handstående armhävningar. I går var jag inte på samma nivå. Vägrade dock lägga mig på nybörjarnivån utan medel skulle jag klara. Det gjorde jag och har i dag träningsvärk. I kväll väntar ett styrkepass med dottern. Varför gå ut lungt?

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: