Jag hade ju saknat vinterträningen och nu är den snart här!

Någon gång i våras kommer jag i håg att jag sa att jag saknade vinterträningen. Saknade tröskelpassen, styrkeintervallerna och skidåkningen. Fokuset som jag hade på att bli så stark jag kunde med mer struktur och rutin. Jag hade nog glömt lite av allt slit och tvivel när jag inte riktigt kunde genomföra alla pass på det sättet jag ville. Men det fanns något skönt i att träna på det sättet och ha tävlingssäsongen framför sig. När våren kom blev plötsligt på allvar och jag skulle plötsligt prestera och förhoppningsvis skulle vinterträningen gett resultat. Jag hade ju siktat högt och kört med coach under ett par månader. Det blev inte riktigt som jag tänkt med sommaren och tävlingarna. Det blev faktiskt inte en enda tävling bortsett från Offroad Finnmark som inte var en tävling för min del.

Nu är det snart november och mina sociala flöden fylls med inlägg om att grundträningen är i gång. Säsong 2020, intervaller, distanspass och trösklar. Träning med coach efter schema, eget upplägg och inget upplägg. Allt blandas med en förväntansfull vibrerande känsla.

Det här häftigt och jag funderade själv på vad jag egentligen ville. Jag kan gå på mitt gamla träningsschema om jag vill. Det fungerar faktiskt så pass bra att cykla att jag numer kör träningspass. Jag är stark och drar ungefär lika många watt som jag gjorde under vinterträningen. Passens längd har utökats till runt 2 timmar utomhus och 90 minuter inomhus. Styrketräningen däremot blir en helt annan jämfört med i fjol av naturliga skäl. Den träningen blir signerat sjukgymnasten. Jag längtar till få börja med viktbärande övningar. Få in samma fina rutin som i vintras. Känna att jag blir starkare och får in en bra rutin. Helt ärligt också något att fördriva kvällarna med när Hasse återigen kommer att jobba nere i Storhogna under vintern.

Skejt till Björnrike. Ett av målen i vinter.

Men jag funderar lite på varför och vad jag egentligen ska träna för? Vad har jag för mål inför sommaren och vad ska det liksom bli av mig? Jag har inte tänkt de tankarna alls men har mål. Jag vill åka skidor i vinter. Skejta och åka klassiskt. Jag vill börja springa så småningom.

Men säsong 2020 då? Jag ska dra cykel uppför fjäll och berg för att få åka utför. Ska bli riktigt bra tekniskt. Jag vill lära mig hoppa ännu bättre, bli grym på gap-hopp och köra lite större drops. Jag kanske vill nåla nummerlapp för att få svettas och kämpa på xc-cykeln. Kanske jag borde göra någon form av plan?

Eller så här tänker jag.

Jag struntar i all form av prestationskrav när det kommer till tävling nästa år. Jag ska tävla i enduro med målet att ha så roligt jag kan. Jag kan köra intervaller, trösklar och distanspass i vinter för att bli riktigt stark. Jag kan köra något Zwiftrace här och där. Så satsar jag på en stark och snabb leksommar 2020 och fyller kameran med fjällbilder på Auricen.

Visst låter det som en ganska bra plan? För jag tycker om att träna hårt och vill göra det även om jag inte satsar på så många tävlingar. Jag tycker om struktur i träningen och känna mig stark. Framförallt tycker jag om att leka.Jag tror på det här och bring the vinterträning on!

Säsong 2020. Många cykel i motljusbilder
4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: