Min julklapp till er- mellandagsfys

Temat för veckan i Hälsobloggsnätverket är en julklapp till er. Passande så här dagen för julafton. Min klapp till er blir ett trevligt men jobbigt cirkelpass som ni kan prova under mellandagarna. Passet fungerar lika fint i gymmet som i stugan, lägenheten eller villan. Du behöver inga redskap om du inte vill. Vill du göra passet lite jobbigare går det alldeles utmärkt. Varför inte passa på att köra passet tillsammans med någon under julhelgen?

15608009451_dc39f5fed4_b

Cissi och jag gjorde kompisarmhävningar* för ett tag sedan. Ett perfekt tillfälle att peppa varandra!

8 övningar och 4 varv. Vila en stund mellan varje cirkel. Blir det för tufft gör färre repetitioner av varje övning. Tuffare? Använd fantasin, fötter på möbler gör armhävningen tuffare tex. Använd familjens yngsta medlem på ryggen, använd en vikt tex förflytta en flaska med vatten mellan händerna i rygglyftet osv. För de som är riktigt hårda och verkligen vill ha pulsen låter bli att vila mellan varje varv. Jag skulle gissa på att passet tar runt 40 minuter inklusive vila.

  • Armhävningar 10 stycken, på tå, på knä eller med ett ben utåt. Det sistnämnda utmanar bålen lite extra.
  • 10 rygglyft
  • 8 burpees
  • 10 dips, mot soffkant, från stol etc.
  • 10 mountain climb. Här kan du ha benen på soffkanten, palla upp med något eller bara köra dem med fötter i golvet.
  • 10 vanliga crunches
  • 10 upphopp
  • Sidoplanka. 20 sekunder på varje sida alternativt dra knä mot armbåge i sidoplanksposition, 8 på varje sida.

*kompisarmhävning: Bestäm ett antal armhävningar ni ska utföra. Tex 100 stycken. Den ena börjar och kör så många som den orkar sedan tar den andra över och så håller ni på tills ni når 100 stycken. Det fungerar bra på de flesta övningar!

Fler julklappar hittar du hos Ida och hos Erika!

God jul och njut av all god mat!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

11 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: