30/15 intervaller i SkiErgen

Jag har en liten seg period i träningen just nu. Motivationen tryter lite och jag orkar inte köra intervaller på trainern. Det som jag tycker är roligt och längtar lite efter är gympassen. Där känner jag mig stark och har fått börja med riktiga basövningar igen. Som benböj med skivstång, benpressar och marklyft. Jag varvar med knärehab och stretch och tänker att en stark kropp är lika viktigt som en kropp som kan cykla fort till sommaren. Jag har inte fått till någon större struktur på min cykelträning men jag tänker inte bli stressad. I stället ser jag till att få till distansträningen, något tröskelpass under veckan och ett lite tuffare. Det får vara gott nog när jag inte vet hur mycket jag kan pressa min kropp och hur mycket den kommer att orka till sommaren.

I dag bytte jag ut Vo2max-intervaller på cykel mot SkiErg. 30 sekunder med 15 sekunders vila. Jag upprepade 8 gånger i tre block. Det brände fint i lungor och en kropp som inte är van att staka i vinter. Jag hade fint flyt och kände mig ändå ganska stark. Kunde pressa mig rejält även om pulsen inte riktigt hängde med. Jag kom på hur mycket jag saknat SkiErg-passen. De som jag körde mycket förut. Tiden går lite fortare än på cykeln inomhus.

Jag fortsatte med tre nya knäövningar för ett högerknä som inte riktigt mår så bra. Det annars friska knät har blivit lite eftersatt orh kanske lite felbelastat under tiden det vänstra tränats. Hopparknä misstänker sjukgymnasten och jag gör övningarna jag har fått med mig. Är det inte det ena så är det andra.

Avslutade sedan med nästan 30 minuters stretch med inspiration av de positionerna vi fick göra på vinterlägret när Jenny Eneroth guidade oss, och de stretchövningar jag har fått av sjukgymnasten. Jag behövde hitta ett sätt att få dem gjorda. Men en bra spellista i öronen och ett lugnt corerum på gymmet funkade det fint.

Nu är det helg fast det är torsdag. I natt kommer Hasse hem och i morgon ska vi skejta i dagsljus. Sedan blir det afterwork på Artut med vänner. En fin fredag med andra ord!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: