Bloggens topp 5 2016

Vid 2015:s slut publicerade jag bloggens fem mest lästa inlägg under året som gått. Det var roligt att gå tillbaka och se vilka inlägg som fått flest sidvisningar. Vilka inlägg som engagerat mest. Det ger en liten hint om vad ni som läser tycker om.

Så jag tänkte göra om fjolårets sammanfattning så här på årets näst sista dag. Vad som slår mig är att cykelinläggen är i särklass de som lästs mest i år. Roligt eftersom bloggen i grunden är en cykelblogg men som ofta svävar ut i andra saker. Så som det är mitt liv. Massor av saker på gång och alldeles för mycket i träningsväg som är roligt. Så det blir lite av allt nästa år också.

1, Racereport Ragunda 100 miles

Det mest lästa inlägget är racereporten från Ragunda 100 miles. Det 16 mil långa mountainbikeloppet som vi körde i augusti. Med start i Hammarstrand, i storm och där Hasse tappade energi efter halva sträckan. Det var en annorlunda tävling. Vi körde som ett lag och det handlade om att hjälpa varandra i mål och sätta sin egen prestation åt sidan. Du är aldrig starkare än den svagaste länken sammanfattar resan rätt väl. Vi lyckades komma in som första lag i mix duo, av två lag. Jag som tredje dam. Det var ett av de trevligaste loppen jag kört och såg framemot att få stå på start nästa år, då tillsammans med min vän Erika. Men tyvärr kommer loppet inte tillbaka nästa år.

2.Din strava-guide
På andra plats kom en strava-guide jag skrev i somras. Inte i syfte att få andra att hetsa runt på stigarna i stan utan mer hur det fungerar och framför allt hur man med hjälp av appen kan hitta nya stigar att cykla eller att springa. Strava är fint på det sättet och eftersom många använder appen är chansen stor att många stigar är utmarkerade. Trailforks är en annan tjänst som riktar in sig mer på att märka ut stigar utan topplistor på snabbaste tider. Trailforks är mer utbrett utomlands men växer även i Sverige. Ju fler som använder tjänsten och ritar in stigar desto mer växer den!

3,  Fem saker jag inte visste om cykling när jag började cykla

Under våren skrev jag ett par inlägg tillsammans med Elna Dahlstrand och Sara Rönne kring cykel. Vi kallade det för cykelpepp och det tredje mest lästa inlägget är just ett sådant. Om saker vi inte visste innan vi började cykla. Om de där sakerna som man kanske inte vågade fråga om i början, om våra ”rookiemisstag” och annat som vi dag kanske ser som självklara. Det var ett roligt inlägg att skriva likt hela den serien om cykelpepp.

4, Nordenskiöldsloppet en racereport

På fjärde plats under året som gått kommer min berättelse från Nordenskiöldsloppet. Det 20 mil långa skidloppet med målgång i Jokkmokk. Loppet som jag vann en startplats till 50 dagar före start. Jag hade ingen aning om hur det skulle vara att åka så långt på skidor, om jag ens skulle klara av det. Det blev en ganska stor uppmärksamhet före loppet med radiointervjuer och jag funderade på en och två gånger på vad jag hade gett mig in på. Bilden i inlägget ovan, när jag lägger ut mina skidor på start väcker fortfarande starka minnen. Hur liten jag kände mig, hur ensamt det kanske skulle bli i pannlampans sken och att jag faktiskt kände mig galen som ställde upp på något sådant här frivilligt. Men det blev något av det häftigaste och roligaste jag någonsin gjort. För skidor är roligt och få vara ute en hel dag är bitne illa! Racereporten blev en av mina längsta men uppenbarligen läsvärd med tanke på hur många som klickat sig in.

5. En liten fjällcyklingsguide

På femte plats kom inlägget om fjällcykling och tips till dig som kanske skulle ge dig ut för första gången. Fjällcykling är i mitt tycke ett av de roligaste man göra med en cykel. Det är så mycket mer än att cykla, att bli trött och svettig. Det är upplevelser, njutning och ett fint sätt att se fjällen. Men fjäll är fjäll med ombytligt väder och långt i från civilisationen när något händer. Du måste kunna fixa de flesta missöden som händer. Så fjällsäkerhet först med andra ord!

Det var 2016 mest lästa inlägg. I övermorgon är det ett nytt år. Ett spännande år, jag uppgraderar mig vad gäller cykel, tar på mig nummerlapp lite fler gånger än sommaren som har gått men fortsätter att leka mig igenom ett träningsår. Bloggen lever vidare, med en del cykel, en del skidor, lite löpning och allt däremellan. Jag hoppas ni fortsätter att komma tillbaka, att ni kommenterar lika flitigt och mejlar när ni vill veta något eller ger feedback. För mejl är det roligaste att få! 

GOTT NYTT ÅR!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

7 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: