Chiapudding, bendöden och spinning

Det ser inte så himla gott ut.

Jag har väl förstått att den stora trenden just nu är chiapudding. Ett frö som får gotta till sig i någon form av vätska och ätas med tillbehör. Alla hyllar det här. Massor av proteiner, fibrer och annat som ska vara nyttigt. Förlåt men jag har svårt för det. Det känns som små fiskägg, läskigt. Vi provade i förra veckan med havremjölk. Nej sa vi båda inte igen. Men en gång är ingen gång. Så jag provade i morse igen. Mangon var god. Ska ge det ett sista försök och har gjort en variant med saffran efter recept från Elna.

Jag gillar bollar i olika former och färger.

Efter en start på frön jobbade jag på och smet över till Fristilen och körde lunchstyrka. Tanken var att döda benen litegrann idag. Jag hade ingen direkt plan men lyckades bra med min målsättning. Jag stapplade tillbaka till omklädningsrummet efteråt. Blev benböj med kettlbelbell  och enbensböj på bosubollen. Gav magen en liten omgång med armhävningar med händer på bosun och fötter på pilatesboll tillsammans med mountainclimb på samma vis. Min balans är riktigt bra nu. Övning ger färdighet.
Få övningar tänker du kanske. Visserligen men det räckte för att fylla ut 30 minuter och göra kroppen trött.  Måste bara hitta nåt mer strukterat i benväg nu.

Tack för denna vecka. Nya tag på måndag.

Efter en dag som sniglat sig avslutade jag med att köra 55 minuter spinning på Fristilen. Mitt fjärde instruktörspass på raken den här veckan. Det går förkylningar och jag fick hoppa in extra. Egentligen skulle jag ha vilat i går. Kroppen sa det. Jag lovade den lite vila sen och den gick med på att samarbeta. 13 deltagare som såg nöjda ut i dag. Sånt gör mig glad. Nästa vecka kör jag RPM för sista gången. Det försvinner från schemat. Tisdag blir det vanlig spinning och sista passet innan jul och spinninguppehåll till den 31 januari blir lunchpasset den 12:e. Fin final.

Och det bästa av allt är att det är fredag i morgon. Äntligen helg. Jag behöver det nu. Det känns som jag snart kracshar i en blöt hög på golvet. December innebär så många måsten och krav och julen står för dörren. Inte alltid så roligt. Men huvudet ovan vattenytan för jag har faktiskt semester i två veckor snart. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: