• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Craft Hybrid Wheater Glove – ett handskfynd!

Craft Hybrid Wheater Glove – ett handskfynd!

En snygg handske som syns! Fotograf för samtliga bilder: Hasse

Jag har slitit ut mina fina Lill-Sport coach. En handske som jag i princip har bott i. Cyklat, skidat och använt till och från jobbet i ett par år. Ett relativt dyr handske som värmer fantastiskt bra när den är hel. Nu har älgskinnet på fingrar och handflata fått små hål och släpper således in kylan. Tråkigt. Jag gillar handskar som går att använda till alla de saker jag håller på med. Snål som jag är.

Jag fryser väldigt lätt om fingrar och händer. En varmare handske är i regel tjockare vilket i bland gör det svårt att få den att sitta bra under kontrollremmen på skidstaven. En tunnare handske står i bland inte emot temperaturer nedåt 15 minus och kallare. Två par behövs som oftast. Handskar är också dyrt. Sk liners (en mycket tunn innervante) kan vara en bra ide för frusna händer och något som jag i bland hade i skidvantarna när jag åkte slalom.

När jag tittade runt lite i utbudet på en sportbutik här i stan hittade jag en spännande handske. Craft Hybrid Weater Glove för 399 kr där. En tunn smidig kombihandske med gummering. En fingervante i grunden som du gör mer vindtålig och varm genom att dra ett ”lock” över fingrarna. I Crafts bra vindskyddande material. Men priset kändes lite mycket just då. På vägen ned tills stugan stannade vi på Ski-Center i Åsarna. De har en stor outlet-butik som säljer bland annat Craft. Där hittade jag samma handske för 169 kr (?!)  Då kändes det plötsligt värt att prova den. Om den inte var varm nog för skidor skulle den med all säkerhet fungera bra som en vårvante på cykeln.

Så nu har jag använt den i skarpt läge. Både i mildare temperatur och ned mot 13 minus.
En vanlig tumvante värmer händerna mer eftersom fingrarna var för sig ska värma sig. Här fungerar det på samma sätt och på ett bra sätt även om det är en ren kombihandske. När det är lite mildare är rena fingervantar skönare tycker jag och då är det lätt att förvandla dessa till det. På cykeln är det bra att kunna ha fingrar att växla med och vindskyddet går att trä över 2 eller tre fingrar. Tunn lobstervariant. Vanten är ruggad på insidan vilket gör den varm och skön. Den har som alla handskar för snortsporter en fleecetumme som det går lätt att torka näsan med. En viktig detalj! jag skulle gissa att den i första hand är en löpar/cykel-handske mer än en riktig skidhandske.
Den finns även i svart för den som inte vill sticka ut alltför mycket.

På plussidan
* Smidig och tunn som passar båda mina kontrollremmar på skidstavarna.
* Vindskyddet fungerar alldeles utmärkt när det är kallt. Den första stunden blir händerna lite kalla men allt eftersom kroppsvärmen stiger kapslar det där skyddet in värmen på något sätt.
* Lätt att reglera temperaturen genom att vika undan vindskyddet.
* Bra längd på handsken vid handleden. Inga glipor som släpper in kylan.
* Har reflexdetaljer som syns i mörker. Kanske inte nödvändigt vid skidåkning men bra vid löpning och cykling!

På minussidan
* Tummen har inget vindskydd vilket gör att jag har frusit lite när hastigheten har varit högre.
* Gummeringen gör att staven vill fastna lite när du släpper den vilket du gör när den är längst ut i pendlingen.
* Materialet vill gärna noppa sig och ser ut att lätt slitas vid tummen av staven.
* Vid riktig kalla dagar blir handsken för tunn.
* Det krävs lite övning att stoppa in vindskyddet i ovansidan handsken för att det inte ska bli så knöligt under kontrollremmen.

Vindöverdragen stoppar du smidigt in i en ficka på ovansidan handsken. Det stör faktiskt inte så mycket när kontrollremmen ligger utanpå.

Rejäl gumering som jag tror greppar fint på cykelhandtagen. Vanten är kompitabel med smartphones på tumme och pekfinger. Bra när vackra vinerbilder ska tas eller hur?
Tumme upp för denna handske!

Jag är jättenöjd och överaskad över hur varm den faktiskt är trots att den är så tunn. Tror att den kommer bäst till sin rätt vid cykling.  För 169 kr är den lätt värd att provas. I mina ögon ett riktigt fynd.
Så stor tumme upp för Crafts snygga design och funktion!

(För dig som undrar så har jag betalt handsken själv och får inget för att skriva det här. Jag gillar deras grejer bara.)

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: