Det blir en fin vecka som kommer!

Jag ser lite extra framemot den här veckan. Det händer en hel del roligt och jag har faktiskt ganska mycket energi i kroppen. Energi över till annat än att ta mig igenom jobbet och möjligtvis röra på efteråt. Visst är kroppen trött efter lördagens lopp. Konstigt vore det annars för 16 mil mtb tar inte bara på kroppen utan lika mycket på huvudet. Ett helt annat fokus när man måste vara alert på stig och alla små konstanta stötar från stök. Men jag är ändå piggare än jag trodde jag skulle vara.

I går rullade vi ur benen vid Högforsen tillsammans med Flemming. 40 minuter lugn cykling som kändes skönt i stela ben och ömma knän. I dag är jag pigg och cyckelsugen. Får se om det blir en lugn runda på fina stigar eller om jag helt enkelt ägnar lite tid åt att klippa film från loppet, skriver lite racereport och framförallt tvättar cykeln. Förhoppningsvis får jag och Elna i hop en poddag den här veckan också!

Men veckan då?

I morgon tisdag är det äntligen dags för en Sheridesträff igen. Vi ska köra igenom Jämtlandsseriens bana i Fugelsta. Jag hoppas att det kan locka fler tjejer att komma på söndag. Vid 18 träffas vi i Fugelsta och cyklar en timme eller två! Event finns här om du är nyfiken!

På onsdag vill jag komma ut och rulla benen lugnt och fint mot Brunflohållet. Stigarna i Ope som jag saknat och inte cyklat så mycket. Kanske blir det höstens pannlampepremiär? Det vore mysigt.

På torsdag är det vila helt och hållet. Jag har lite att komma i kapp med där hemma. Tråkiga nödvändiga vardagssaker som att städa, rensa lite och annat som i bland prioriteras bort.

På fredag är det äntligen dags för en happymorningride igen. Jag har inte varit med många gånger under sommaren och har saknat det jättemycket. Jag längtar nog faktiskt allra mest till frukosten och hänget efteråt. Om det blir snabb eller lugn grupp återstår att se.

På lördag åker vi upp till min pappa i Järpen och gör en gemensam cykeltur mot Storlien och norska gränsen. Vi har sprungit fjäll tillsammans med aldrig cyklat. Det ska bli riktigt roligt och jag ser en fin dag med fikaryggsäck och mycket skratt framför mig. Han har en tur han vill visa med fina vyer.

På söndag väntar säsongens (tror jag) sista tävling. Det är race i Fugelsta igen och precis som förra året är det Jämtlandseriens sista deltävling. Om jag kör bra kan jag ta hem den totala sammanställningen. Frågan är bara om jag kan cykla snabbt och har återhämtat mig. Men å andra sidan så är en timmes race grym träning och Fugelstas stigar ren och skär cykelglädje. Tyvärr tror jag inte att fjolårets lerfest kommer att upprepa sig. För det var oroligt roligt att köra sig så skitig och slira så mycket i leran. Här finns en racereport från det loppet i fjol.

Har ni några planer till veckan? 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Sara Borg

  augusti 27, 2018 at 15:02

  Ja, alltså helst vill jag föda barn den här veckan men då det verkar dra ut på tiden så är det nog lika bra att planera för lite annat… I kväll ska jag vara publik på Blodomloppet som går av stapeln i Badhusparken. Första start runt 18-tiden tror jag och det är löpning både på 5 och 10 kilometer samt kanske även barnklasser?! I övrigt blir det lite lagom med jobb, dagliga promenader och så är jag riktigt sugen på att unna mig en hotellfrukost någon dag. Brukar ju annars resa mycket i jobbet och då bor jag på hotell flera dagar i veckan. Nu har jag inga resor längre i väntan på bäbis så nu längtar jag en rejäl hotellfrulle faktiskt 🙂

  Svara
  • Helena

   augusti 27, 2018 at 15:17

   Förstår det fullt ut! Du, hotellfrukost på fredag kanske? Du kan ju alltid hänga på happymorningride:s frukosten utan att cykla..fast det kanske är lite väl tidigt på morgonen? 😉

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: