Du är starkare än du tror

Blicken högt, munnen öppen och hjärtat slår i hundranitto. Jag ska lyfta det tyngsta jag någonsin gjort.

Jag kände mig inte så stark när jag gick hemifrån idag. Trött av den senaste tidens många skidpass. Trött av sömnbrist eftersom Hasse blev sjuk i natt och uppehöll sig på toa. Behöver inte gå närmare in på det. Trött av bilkörning från stugan och middag i soffan. Tänkte först avstå styrkepasset. Bara ligga i soffan. Men å andra sidan hade jag inte kunnat pussla in det senare i veckan.  Funderade på vägen till Fristilen om jag skulle våga lyfta lite mer i marklyft idag. Eller åtmistone göra några fler repetitioner som förra omgångens vikt. Då lyfte jag 82.5 kg och var en putsning av de 80 kg jag lyckades en vecka innan. Efter marklyften skulle jag göra en cirkel med kettlebellar.

Jag gjorde som jag tänkt och körde 5 repetioner som kändes lätta trots en trött rygg. Gjorde fem till och velade en stund med två lite tyngre viktplattor. Lägga på ytterligare 2,g kg? Går det? Nej det orkar jag inte tänkte jag snabbt. Ryggen kommer att gå av. Jag är inte så stark. Velade lite till bestämde mig. Är det för tungt så är det ju det. Tog ett par djupa andetag med hjärtat rusande i bröstet. Klarar du 83 kg Helena viskade jag till mig själv. Ja det är klart du gör. Kör bara.

5 repetitioner senare andades jag ut och ville helst skutta omkring lite på golvet men hejdade mig. För många i gymmet för spontana glädjetjut tänkte jag och knöt näven av lite stolhet över mig själv och att min rygg pallar tunga vikter. För det här tungt för mig. Aldrig nosat på de här vikterna och har en skön känsla i kroppen att det går att lägga på ännu mer. Du är starkare än du tror sa jag till mig själv och körde vidare med kvällens cirkel som blev ruskigt tung.

  • armhävningar med fötter på pilatesboll och händer på bosuboll (grym för coren)
  • Kettlebellswingar
  • Rygglyft
  • Breda benböj med kettlebell
  • Russian twist med kettlebell.

En lagomt jäkla jobbig avslutning på trettondagen och julledigheten. I morgon åter till arbete och trainer i vardagsrummet på kvällen. Fredagen bjuder på ruskigt kall Happyride och helgen förhoppningsvis på fin skidåkning. Airtrimen och västen ska jag inte glömma den här gången!

Så till dig, du är starkare än du tror, så våga lyft lite tungt i gymmet nästa gång. Våga frusta lite och utmana dig. Känslan efteråt är grym!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: