En garminsklockas död- tips på ny?

En död klocka kan vara riktigt jobbigt för både plånbok och psyke. Min Forerunner 310 XT har lämnat in för all framtid. Lite I-landsbekymmer just nu men jag vill ändå ha lite tips från er.

Från en annan tid då klockan fungerade fint och jag sprang lite. Lääängesen.

Den har hängt med sedan 2011. Tycker väl att den kunnat hänga med lite längre än så här. Sista månaderna har den levt på konstgjord andning. Först började pulsbältet krångla. Batteribyte gjorde inte saken bättre. Konstaterade att det var kontakten mellan grunkan och själva bandet. Fick ta Hasses band. Sedan har klockan tagit enormt lång tid på att hitta sateliter och starta upp.

Så i jul var den stendöd trots full laddning. Vi provade självklart efter konstens alla regler att starta den, trycka på alla knappar som internet föreslog i alla dess möjliga och omöjliga kombinatinoner. Fortfarande så svart den bara kunde bli. Det finns ett batteri klockan men det har inte varnats att det är på väg att ge upp. Från levande till död direkt.

Helt plötsligt känner jag mig naken. Jag vill ju veta hur långt jag åker. vill ju veta vilken puls jag har på trainern. Vill kunna ha mina intervallpass i klockan och enbart fokusera på pipandet när tiden är ute. Jag kör med Strava-appen nu när jag åker skidor. Men telefonen måste förvaras varmt för att inte stänga av sig. Så en telefon i sportbehån är inte vidare skönt men fungerar som nödlösning.

Visst skulle jag kunna skicka in klockan till Garmin för att se vad som är fel men frågan är hur mycket det kostar och om det är värt jämfört med att köpa en ny. Jag har tittat lite på begagnade klockor av samma modell men är lite osäker hur länge en begagnad klocka behagar leva.

*Jag använder den till skogscyklingen bortsett från att få pulsväderna, för att få gps-spår, sträckan och tiden. Använder tiden i samma syfte till skidåkningen. (På landsvägscykeln sitter enbart en enkel modell av cykeldata och ska så göra.)
*Det är viktigt att jag kan själv kan programera intervallpass i den för trainerträningen och de intervaller jag kör utomhus.
*De få gångerna jag springer är den med.

*Det ska vara smidigt att föra över till tex Funbeat eller Strava.
Jag är riktigt nördig vad gäller siffror och analysmöjligheter.
*Jag vill kunna se flera datafält samtidigt när jag använder klockan utan en massa klick för att byta bild. (Det har varit ett stort plus på den här modellen, provade en mer löparklocka från Farmin i helgen och det var inte min grej)

*Vattentät efter som jag lätt blöter ned mig och allt annat jag har på mig.

Det var min kravspec. Så vad har ni för tips på modell? Eller är det något annat märke som är lika bra eller bättre?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Katja

  januari 22, 2015 at 12:26

  Känns eg b att tipsa om ett märke som är så stora som Garmin men de äger ju faktiskt fortf. Suunto gör iofs mycket snyggare klockor men deras GPS-varianter brukar vara så sjukt dyra… :/

  Svara
 • Dryden

  januari 22, 2015 at 12:57

  Jag kör en 910XT sedan två år tillbaka och den är jag nöjd med. Riktigt bra batteritid (orkade med 13,5h Keb i somras), snabbladdad, multisport och vattentät. Möjligtvis lite klumpig men det är väl alla GPS-klockor? Den är iaf mindre än 310:an. Dock verkar bakgrundsbelysningen så sent som i dagarna ha lagt av på min, lyckas inte tända den längre. Trist. Annars verkar ju Garmin vara på gång med en 920-modell men först i november som det ser ut på deras sajt.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: