• Home
  • /
  • träning
  • /
  • En lista om träning eller jag längtar snö

En lista om träning eller jag längtar snö

Listor är roligt. Jag tycker om att läsa sådana. Framförallt när de handlar om träning. Sara Rönne postade en lista häromdagen och uppmanade till spridning. Läste samma lista hos Anna som gav igenkänningsfaktor på en del punkter och inspo att skriva min egen. I går postade Elna sin där hon längtade vinterdistans. På tal om vinterträning så ska ni få lite matnyttiga tips i morgon här i bloggen när veckans tema bland oss hälso och träningsbloggare är det samma!
Men nu till listan.

Den här träningen längtar jag efter just nu:

Jag längtar skidor så att det kryper i kroppen. Längtar efter att få grundpreparera både mina klassiska- och skejtskidor och sedan lägga valla för dagen. Längtar efter den där första lite skakiga skidturen när musklerna och balansen inte riktigt hänger med i den ovana rörelsen och kroppen är mör efteråt. Längtar efter de där passen med pannlampa i alldeles nydragen skejtbädd eller skidspår. Oftast dras de på kvällen runt vår stuga. Längtar också tidiga vintermornar när solen går upp och det knarrar lite under skidorna av kylan.
Så längtar jag faktiskt efter vintercykling också. I år är jag mer förberedd vad gäller kläder och cykel. Även om det låter lite galet kan jag längta lite efter trainerträningen också. Men det är bara lite.

IMG_5847-0

Ge mig snö nu. NU allstå.

…men det här  står mig upp i halsen:

Att sista omgången förkylning inte helt vill släppa taget om min kropp. Det går liksom runt. Nu är dottern hemma med en dunderförkylning och jag gör allt för att inte få hennes baciller. Hur man nu undviker det när det är ens eget barn?

Det här träningsplagget är min favorit just nu:

Mina vintercykeltights! De fina lila från craft. Jackan gillar jag med även om jag hade lite synpunkter på den. Båda är varma och gosiga och har än så länge fungerat fint. Det är nämligen lite vinterkallt nu.

Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:

Eh..mina planer att styrketräna gick så där. Förra året vid den här tiden hade jag regelbundenhet i min styrketräning och bålen var stark. Nu fasar jag lite för att dra i gång skidträningen. Det kommer att kännas. Varför blir det på detta viset undrar jag….

Den här känner jag mig stark i/på:

Skulle vilja säga att min kropp känns stark som den gjorde förra hösten. Men det är väl att ljuga. Den är stark på andra saker än just styrkestark om du förstår vad jag menar. Men jag är uthållig. Riktigt ordentligt uthållig och kan hålla på länge. Mulitsporttävlingen förra helgen var ett bevis på det. Det är också det som jag har tränat upp. Sedan har jag ett starkt pannben och börjar bli ganska stark i löpning. Det är inte illa.

IMG_5039.JPG

Om det inte går så fort kan jag även springa länge. Det är en styrka jag har, min uthållighet.

Just nu stör jag mig på de här i träningsväg:

Alla dessa inlägg i olika träningsbloggsgrupper på Facebook om hur du äter en frukost med så lite kalorier som möjligt, kolsyrade mirakeldrycker som flashas i varje bild och självutnämnda kostexperter. Elna satte det här mitt i prick i sitt svar. Jag blir så trött.

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer gå över är:

Fokuset på att enbart träna för en snygg kropp och att allt ska gå så himla fort och det ska förbrännas så mycket som möjligt. Träning är så mycket mer än yta och expresspass. Det handlar så mycket mer om att göra saker som man själv tycker är roligt, som gör att man mår bra och att man faktiskt får in träningen som en del av livet och inte en quickfix. Bara för att något är trendigt behöver det nödvändigtvis inte vara det enda rätta att göra.

Det här har jag en tendens att prioritera bort:

Ja det är väl styrketräningen då.

Jag står inte ut med:

Att jag har tre par cykelskoskydd som alla är sönder och inte värmer det minsta längre. I helgen fick jag laga det ena med silvertejp. Mina varmaste skoskydd trampade jag sönder under en fjälltur för ett par veckor sedan. Hur svårt ska det vara att få fingrarna ur och köpa nya? Fast jag skulle helst vilja ha ett par vintercykelskor och har börjat mjuka upp tomten i den här frågan.

Skulle jag bara få träna en sak i resten av mitt liv så skulle det vara:

Att cykla. Jag tror inte att jag skulle fungera så bra utan det. Fast samtidigt vill jag inte heller vara utan skidåkning på vintern.

Det allra tråkigaste med att träna är att:

Duschen efteråt. Inte att duscha men att orka ta sig till duschen. Det kan ta timmar innan jag hittar dit. Äckligt men det är lätt att fastna i annat, som att fika, kolla på tv:n, ladda upp passet till garmin osv. Tur att Hasse i bland är likadan.

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Komma i säng lite tidigare och att jag ska se till att äta ordenligt och inte slarva med mellanmålen. Jag är så dålig på det där. Tycker om att äta men inte att laga och släpa med mig många burkar mat till jobbet. Så har jag lovat mig själv att ta med just många matlådor till jobbet för att inte behöva köpa lunch var och varannan dag. Slutligen lovar jag mig själv att faktiskt komma i gång med mina styrkecirklar igen.

IMG_4934-0.jpg

Det här skulle jag aldrig kunna vara utan. Cyklingen. Den betyder så mycket och har gett mig massor av nya vänner och upplevelser.

Vad längtar du efter och vad stör du dig mest på? Berätta i kommentarsfältet eller skriv en egen lista!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: