Första långpasset-check.

Jag hade suveränt sällskap i spåret i går i form av Malin, det gör mycket att ha någon att prata med och peppas av. 3,1 mil stannade hennes GPS, 03:09:07 stod min klocka på, pauser, vurpor inräknat. Grymt nöjd med både tid och form i går., jag var inte heller helt slut när vi gick ned till bilen efteråt.

Föret i går var inte det bästa, det regnade när vi möttes upp vid Körfältet, träning inför Vansbrosimningen frågade jag . Bissart väder med andra ord. Spåren var isiga, bitvis sörjiga, det var bara att hålla tungan rätt i mun i nedförsbackarna, vilket inte alltid gick vägen. Hela sex gånger hamnade jag i snön i går, jag som annars brukar vara säkerheten själv utför. Ju tröttare jag blev desto svårare var det att bara slappna av och låta skidorna göra sitt. Oerhört svårt att gå ut spår och ploga sig ned när skejtbädden i stort sett bara bestod av is. Men det ger en vink om hur det känns i kroppen och framförallt hur man ska landa bäst utan att både bryta armar och ben.

Föret gjorde också att milen i går mestadels bestod av stakning. Jag har aldrig haft så bra glid i går, inte heller så uselt fäste. Benen skvallrar om att jag verkligen har försökt att trycka ned spannet så gott det gick för att få någon form av fäste.

Vätskebältet jag köpte i går fungerade bra, längre pass kräver lite vätskepauser, fick ned en kexchoklad också, blir bra, jag kan ta med mig ett par extra vantar på ÖS. Formen finns där, kroppen säger att det går bra det här om en månad.

Föressten hade de ringt från Linneáns blomsterhandel i går, jag har blommor som väntar, undrar ifrån vem? Första gången jag får ett blomsterbud.
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: