Göra slut med energitjuvar

I bland blir jag bara så trött på den hysteriska träningsvärld jag befinner mig i. I bland vill jag bara stänga av och koppla bort mig. Orkar inte med pressen att prestera, alltid leverera och vara på topp. Gång på gång. Orkar inte med gymmiljön utan vill bara vara ute. Bort från knepiga ideal och fixering. Bara tillbaka till det som får mig att må bra. Där jag passar in.

Tillbaka till det jag började med en gång. Till något som jag är grym på. Enkelheten, livsnjutningen och tjusningen att pressa kroppen. Långt från vikter, reklam för kosttillskott, ytliga bekantskaper. Bort från energitjuvar.

Jag vill cykla mer, åka mer skidor, köra styrka någon annanstans, vara med mina egna tankar i ett par löparskor, nöta asfalt och köra cykeltävlingar och vara en del av den cirkusen runt mtb:n. Fila pannbenet på trainern, klura på träningsupplägg. Jag vill fortfarande köra mina spinningklasser, ge inspiration och få det tillbaka men inget mer.

Jag vill få energi, inte dräneras på den. Jag vill andas, inte känna press. Jag kanske behöver tänka och fundera på vad som får mig att må bra och vad som är viktigt i mitt liv. Jag slutar inte träna, inte tävla, inte köra motionslopp eller slita med mina styrkecirklar. Jag gillar att ha en stark kropp, ett grymt redskap som öppnar möjligheter för upplevelser jag inte skulle få annars. Men jag gör slut med negativ energi, sånt som jag mår dåligt av. Rensar och sopar rent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här tingesten ger energi utan att ta. Det gör mina skidor, mina spinningdeltagare och min racer. Tyvärr gör andra saker inte det. Tyvärr.

Om någon tror att jag slutar kladda struntsaker på min blogg eller slutar lägga ut snöiga bilder på Instagram tror dom fel. Det är liksom en rätt bra ventil och ett himla bra sätt att påminna mig själv om vad jag pysslat med. Sen får jag mycket inspiration tillbaka.

Först ska jag bara tänka och fatta beslut. Innan jag kraschar in i väggen och inte tar mig upp.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: