• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Gym och pizza på stan i stället för cykelintervaller

Gym och pizza på stan i stället för cykelintervaller

Jag behövde ladda om. Slippa se trainen i vardagsrummet och låta ett lite överansträngt knä få vila från cykling. I förrgår hade jag återigen en mental krasch i träningspasset. Jag klev av och funderade på varför jag egentligen cyklar. Inte likt mig. Men en klok vän skrev i går att det är mitt uppe i vinterträningen och långt kvar till av den. Det är naturligt att det kommer dippar.Jag anar också vad som fattas och tänkte utveckla det lite mer i ett eget inlägg.

I förrgår kväll när jag loggat ett avbrutet pass i trainingspeaks och lugnat mig lite messade jag Cissi. Frågade vad hon skulle göra i morgon (läs i går). Det är pappavecka och tomt i lägenheten och jag saknar henne extra mycket. Hon skulle plugga. Jag föreslog att vi skulle köra ett styrkepass och sedan äta på Vezzo efteråt. Bara hon och jag. Det ville hon och jag gick runt med en förväntansfull känsla i magen i dag. Dels för att få lyfta riktigt tungt i sällskap med henne som kan rätta min teknik och peppa mig att ta i och så få en stunds prat över mat.

Jag var ganska stark i går. Slog ett pers i benpress med knän som inte bråkade. Gjorde marklyft strikt och med vikt som sist. En skön känsla att få lassa på vikter. Ta i från tårna och känna att man klarar det. Att man är stark trots att huvudet inte riktigt är med. En självförtroendeboost som behövs.

Sedan en pizza to die for med grönkål och vitlök och massor av prat. Veckans bästa kväll. Ett så bra beslut att stryka cykelintervaller och i stället göra något annat som förvisso skulle avverkas under veckan men ändå. Kravlöst på något sätt.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: