Helgen som gick och veckan som kommer

Helgen som gick blev en riktig bra helg. En fin hemmahelg med mycket familjetid och däremellan mer cykel än vad jag tänkt.

Jag hade först en tanke om att åka skidor i helgen. En våffeltur till Lövsåsen eller skidor i Åre men vädret var flurigt och snön har vräkt ned. Det kändes lika bra att bara stanna hemma. I lördags blev det en riktigt spontan tur när en kompis messade sent på kvällen innan och tid bestämdes innan jag ens tagit mig ur sängen. Vi kom nästan i tid och fick två timmars fint snurrande på lika fina vinterstigar med tillhörande kaffepaus i en fäbod. En fin start på en lördgsmorgon och fint att få visa Hasse Lillsjöstigarna. Vi cyklar så sällan tillsammans numer så jag njuter av varje tillfälle som ges. Hemma igen tittade vi på den riktigt spännande skidskyttestafetten och fick se skidskyttedamerna ta silver. Vi gick ned på medaljcermonin på kvällen. En mäktig upplevelse att stå framför vårt Rådhus i myllret av tyska, norska och svenska flaggor. Höra jublet när skidskyttarna klev upp på pallen. Trängas lite i den stora folkmassan och egentligen inte se så mycket mer än det ljussatta rådhuset och lite av storbildstv:n. Men det räckte för att få gåshud. Det är något speciellt med prispallar!

Steke har stans snyggaste fastbike!

I går körde jag distanspass på egen hand. Ett riktigt håll-käften-pass när huvudet inte ville cykla alls men träningstimmarna skulle in på kontot. Nollgradigt, snöfall och blåst gjorde inte humöret bättre. Men när jag väl kom in i skogen i Lillsjön och kom undan blåsten vändes tristess mot glädje och jag snurrade två timmar ensam innan jag åkte hem och tog en dusch och en fika med familjen. Vi åkte ut till ett trädgårdscafé i Ås. Fika ute alla tre var det längesedan som vi gjorde. Och värdefull familjetid. Sådant behövs och ger lite extra energi.

Sa någon vår? Här är full vinter!

Jag och Cissi avslutade helgen med ett bålpass på gymmet. Ett bonuspass i schemat helt enkelt. Hon hade satt i hop ett pass på 25 minuter som bet bra i bålen. Det är lyxigt att ha henne med sig, hon som har så mycket kunskap och kan hjälpa och korrigera när det kommer till teknik.

Veckan som kommer blir riktigt bra den med. I morgon kväll tar jag bussen ned till Storhogna. Vallar skidor i stugan på kvällen och möter upp mina kollegor vid hotellet på morgonen. Vi ska vara där för två planeringsdagar med utrymme för uteaktiveter. Väderleksrapporten spår vårvinterväder på onsdagen med strålande sol och nollgradigt. Det bli övernattning på hotellet, god mat och lite bad. De här planeringsdagarna har jag sett framemot länge. Kanske allra mest för att jag nästan får en vecka i stugan. För jag stannar nämligen kvar och har ledigt på fredagen. De klassiska skidorna och fatbiken åkte med Hasse ned i går och jag hoppas på att kunna cykla mot Oxsjövålen på fredag! Eller i allafall sitta mot en husvägg. Nedan bild är målet!

Sol i mars förra året. En episk påsk i fjällen och vi cyklade i timmar!

För den här veckan är det tomt i träningsschemat. Det är återhämtningsvecka och enbart lugn träning. Jag tänker att frisk luft, kaffe i ryggsäcken och eventuellt en våffla på fjället är perfekt!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: