• Home
 • /
 • träning
 • /
 • Jag i Allt om MTB och uteblivna intervaller

Jag i Allt om MTB och uteblivna intervaller

Jag måste bara få vara lite ego och visa en sak!
Bilden är dock från Jaktstugan vid Vemdalsskalet.

I sensomras någon gång fick jag ett mejl och fick skriva mitt bästa stigtips här i Östersund. Det skulle publiceras i Allt om MTB. Hade väl nästan glömt det där jag blev påmind på Instagram om jag synts i tidningen. Superroligt att få dela med mig av det fina som finns i stigväg här och kanske blir någon lockad att cykla just Frösön. Kanonbra att stigarna häromkring får lite uppmärksamhet. Ja det var mina 15 sekunder i rampljuset.

Tungföre i dag. Men skejtlaggen är grymma

I ett annat ljus nämligen elljus tillbringade jag timme. Tanken var ju tuffa intervaller på skidstadion. Hade en ide om maxintervaller i backe, sen blev de 8 minuters och sist 4 minuters i tanken. Efter gårdagens jobbiga mentala känsla på trainern kände jag att kroppen fick bestämma. Jag skulle ta ett uppvärmningsvarv runt 3km-slingan och känna efter.

Det gjorde jag. Benen var trötta som attans. Insåg där hur mycket benen jobbar vid skejt. Pulsen låg högre än vanligt. Hängde av mig skidvästen efter första varvet och bestämde mig för att köra några varv i lugnt tempo i stället.  Jag fokuserade på teknik. På att få viktöverföringen perfekt och hitta tajmingen med stavföringen. Körde på 3:an växel så ofta det gick. Den är så svår.

På sista varvet av sammanlagt fyra kom jag på hur jag skulle göra. På riktigt. Tajmingen satt perfekt och jag kunde åka kontrolleradt Kände hur bål och överkropp jobbade medan benen fick lite återhämtning. Hörde någonstans att det ska kännas så.
Ni förstår att jag tjuvtränar lite inför tekniklektionen va? Nej men skämt å sido. Övning ger färdighet. Det blev ju ingen lektion i söndags på grund av all snö. Nu har vi bokat om till lördag förmiddag.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

  • admin

   januari 14, 2015 at 21:58

   Det är jättekul, framförallt att cyklingen här lyfts fram. Det finns så många duktiga cyklister och eldsjälar, ett gäng bygger stigar bland annat.

   Svara
 • Sara

  januari 13, 2015 at 19:57

  haha skejt alltså. jag blir så trött i händerna! jag har inte kommit till det stadiet att jag jobbar med benen, jag fokuserar fortfarande på att faktiskt hålla mig på benen och inte ligga på backen. men, när jag får typ 2 perfekta skär (well, perfekta nog) då bubblar det i kroppen för det är så härligt. och sedan ligger jag på backen igen, eller måste stanna för det går för fort och jag har ännu inget muskelminne så att rörelserna går av sig själva.

  Svara
  • admin

   januari 13, 2015 at 20:11

   Haha vilken härlig beskrivning över hur det är Sara och den där bubblande känslan när något går bra! Det är underbart att få lära sig något nytt. Just farten tyckte och tycker jag är lite svår att hantera. I bland hänger inte armarna med. Men det tar sig. Däremot utför i kurvor och dem där stilen med enbart ben går bra, tror detta slalombalgrunden som sitter i!
   Men bra jobbat och kämpa vidare!!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: