smärta ben

Kvällen var fin och benet gör ont

Något hände i helgen. Troligtvis på skejtpasset i söndags. Kanske ett enkelt snedskär i det tunga och tröga föret. Inget som kändes direkt utan kom smygande på kvällen. Som lite träningsvärk i ett par trötta ben efter veckans många stakpass. Hasse fick massera vänster ben på kvällen och det hjälpte lite. På måndagsmorgonen efter en timme i bilen kunde jag inte stödja på benet utan att det smärtade i höften. Haltade in på jobbet och efter en stund släppte det. Efter en stund sittandes vid datorn reste jag mig upp och kunde inte stödja på benet igen. Linkade i väg till skrivaren och under promenaden på 100 steg släppte det. Jag försökte stretcha med smärta som följd i utsida lår, knä och höft.

Attans tänkte jag och ett ännu större attans när nu efter tre dagar inte blivit särskilt mycket bättre. Får jag stretcha en stund, få lite massage och håller benet i rörelse gör det inte ont. Jag kan sitta i skräddarställning som vanlig och det inte mer än en känsla av stelhet som kryper upp i ländryggen när jag går. Men precis just där som jag har haft problem tidigare när ryggen bråkade som mest. Jag avstod stakpasset i går. Har kört två spinningpass utan någon känning. Det är bra. Men oron gnager lite grann i kroppen när det bara är 18 dagar kvar till Nordenskiöldsloppet. Nu är min lite ömma axel och arm blivit bra protesterar benet. Jag som förut så där käckt sagt att jag aldrig fått några besvär eller skador relaterat till min träning.

Jag ska inte måla fan på väggen. Jag får strectha vidare och hoppas att det ger med sig. Det fungerar bra att cykla och hur det känns att åka skidor återstår att se i helgen.

För att tänka på något annat och få lite kvällsljus tog jag och Cissi en promenad ned på stan. Ett fint sätt att snacka lite viktiga saker och njuta av kvällarna blir allt längre. Trots att vintern gjorde återtåg så känns det att våren är på väg. För ni vet väl att efter påsk är det officiellt vår? Även om snön ligger kvar?

(Skulle du ha någon bra stretchövning får du hemskt gärna dela med dig av den!)

Den här vyn har jag fotat ett par gånger. I olika årstider och väderlekar. Då har bänken funnits med. Snart är det sommar och bänken återkommer.

smärta benet

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: