Lunchstyrka och favoritövningen på film

Det var ett tag sedan jag styrketränade. Tiden har inte räckt till och förra veckan var jag inte riktigt kry. Passade därför på att nyttja min friskvårdstimme på lunchen i dag och gick över till Fristilen för att göra mina cirklar. 4 varv med dessa övningar:

  • Armhävningar med armarna på bosun och fötterna på pilatesbollen
  • Rygglyft på matta
  • Mountainclimb med händer på bosu och fötter på pilatesbollen
  • Russian twist med 16 kg kettlebell
  • Tricepsarmhävning på liten boll.

Det var inte min starkaste dag. Kändes att det var ett tag sedan och att jag faktiskt har åkt en del skidor. Det tar mer på överkroppen än jag tror. Min favoritövning, den sista i cirkeln, ser ni nedan. Ett roligare sätt att träna triceps på. Så småningom har jag tänkt att kunna utföra den även med fötterna på en boll. Jag har nämligen en liten grej för mig i gymmet som skapar lite motivation att göra klart passet. För efteråt tränar jag lite på att klara en övning med mer balans. Som plankan på två piltesbollar eller som denna med en extra boll. Det tillför väl kanske inte så mycket mer än att jag får något roligt att se framemot.

A video posted by helenaenqvist (@helenaenqvist) on Dec 12, 2014 at 2:48am PST

Nu har vi landat hemma efter en eftermiddag på stan. Ett träningspass det med så här mitt i julhandeln. Alla klappar är nästan klara och vi avslutade med kinmat. Nackdelen med det är att jag blir så mätt och sen enormt godissugen efteråt. Så det passade fint att prova burken med kolor jag köpt av Cissis klass liggandes på rygg i soffan medan Hasse körde ettor på trainen

Jag äter, han jobbar.

5 arbetsdagar till semester.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: