Lunchstyrka och helgens planer.

Denna här veckan har varit lite förvirrad. I onsdags hade jag måndag. Nu plötsligt är det fredag och jag sitter och tar igen mig lite i Fristilens omklädningsrum. Har precis avslutat ett styrkepass. Skönt att åter kommit in i lite vanliga rutiner och fått gå in i gymmet lite.Idag kände jag mig riktigt stark. En härlig känsla. Passet blev i cirkelform så som det brukar men med lite andra övningar. 4 varv:

  • 20 armhävningar med ett ben ut. 10 stycken på varje ben utan vila.
  • 10 mountainclimb (eller planka med benindrag) på händer på bosuboll och ben på pilatesbollen.
  • 10 rygglyft på matta
  • Sidoplanka där jag drar upp ena knät mot armbågen. 6 st på varje sida.
  • Russian Twist med 16 kg kettlebell.

Ett tips till dig är att våga variera dina armhävningar oavsett om du utför dem på ben eller knä. Smala/breda, med ett ben åt sidan eller uppåt, variera mellan smal och bred i samma set osv. Det utmanar dig lite mer och gör det lite roligare. Armhävningar är en jättebra övning där hela kroppen jobbar på ett eller annat sätt!

Innan cirkeln övade jag lite handstående i gruppträningsalen. Det tar sig. Jag gjorde 5 armhävningar gånger 3 och lyckades hör och häpna göra en armhävning utan stöd av väggen. Mest en sjuhelsikes tur skulle jag tro!

Övar handstående armhävningar och gör framsteg. Alltid roligt!

Så till helgens planer. Vi åker till stugan i kväll via Handsjön. Med oss har vi fem par nyvallade skidor. Vi gjorde ett besök i ÖSK:s nya vallbod i går. Den är riktigt fin. Cissis ”nya” skidor visade sig att ha ett jättefint belag efter omvallning. Hon ska visst ut och åka med hundar i helgen.
Jag själv planerar en distansrunda i morgon. Men mest ser jag framemot söndagförmiddag. Det blir nämligen skatelektion på Storhogna då! Jag fick ju det i julklapp av Hasse och svärfar. Ser framemot att få lära mig att åka på riktigt och få med mig bra tips att träna vidare på. Jag tror att det är nyttigt att ta en lektion och funderar även på att kosta på mig en klassisk lektion. Fullärd blir man aldrig!

Vi avslutar med en omklädningsrums selfie. Varför titta i kameran?
Men hörrni, trevlig helg!


0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: