Måndag och lite vårkänslor

Jag går in i den här veckan med en fin känsla i kroppen och huvudet. Fas två av mitt träningsupplägg börjar i dag- med en vilodag. Det var välbehövligt. Likaså att ha en avstämning med Linn Gustafzzon som skapat mitt program. Jag vill ventilera lite av hur det har känts i träningen och det var tröstande på något vis att höra att även hon har tunga perioder och i bland svårt att ta sig igenom långa intervaller. Med med Zwift går det lättare nu sa hon. Just den här perioden sa hon var tung för många. Man gnetar på och kroppen börjar bli tung av stor mängd. Det upplägg jag har haft har varit tufft. Jag fick också bekräftat att det var rätt att göra något annat av träningen när det inte fungerade att köra på cykeln inne. Det blev för mentalt jobbigt.

Efter vårt samtal i lördags återkom peppen. Den som jag hade innan jag körde i gång i början december. Nyfikenheten och förväntansfullheten att öppna Trainingpeaks och se kommande veckor. Jag börjar lite lätt den här veckan för att ladda om mentalt. Väljer skidor eller alternativ träning om jag inte vill cykla. Fortsätter med styrkan men med ett annat upplägg. Tänk vad små justeringar kan skapa motivation. Likaså att se att det faktiskt snart är vår. Om jag hinner få min cykel kan det vara så att jag åker ned till Göteborg och kör första deltävlingen i ESS-serien. Dit är det bara 10 veckor. Största målet bortsett från MTB-SM i XCO är deltävlingen i ESS här i Östersund. Det ser jag framemot mot.

Det är en vilodag med mycket vårkänslor i dag. Ute är det töväder och just nu känns det bara välkommet. Mindre kläder att pendla i, ljusa eftermiddagar och som i går, skejt i eftermiddagsljuset som inte tar slut vid tre. Jag ser i mina socialamedie-flöden att det cyklas stig, trampas distans utan dubbdäck och jag tänker att snart är det dags här. Kommer sedan på att det faktiskt är två månader kvar innan det ens kanske är möjligt.

Nu ska jag ta hand om mina bröddegar som jag satt och som ska bakas ut i morgon. I bakgrunden rullar en spellista med lugn musik och jag skriver ett inlägg om hur det är att jobba som pistmaskinsförare. Jag tog inte bara med mig kamera och kaffe i lördags utan också många frågor till Hasse!

Ha en fin vecka! Vi rockar den tycker jag!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: