• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Marklyft, lite bål och snart blir jag stark

Marklyft, lite bål och snart blir jag stark

Discofredag på en torsdag.

God kväll. Nyss hemkommen från Fristilen. Veckan första styrkepass av två planerade. Jag har lagt ribban lite lågt vad gäler antalet styrkepass denna höst. Av den enkla anledningen att jag fasiken inte kommer i väg mer än två gånger. Veckan har bara sju dagar och jag hittar tusen skäl till att komma undan gymbesöken. Annat var det i fjol när jag nästan fick lägga band på mig för att inte styrketräna varje dag.

Vikterna ser större ut än vad de är. Heja maffig design typ.

Ett bra sätt att komma i väg är att ta med sällskap. I mitt fall går energin åt till att motivera den unga damen att följa med och då kan jag inte själv backa. Hon tycker alltid det är skönt efteråt och tackar för att jag envist tjatat på henne att hitta sina träningskläder, släppa paddan och komma i väg. Så även i kväll. Vi körde ett kortare men effekivt pass. Jag provade marklyft för andra gången den här hösten och det känns okej. Förr om åren har det varit en övning tillsammans med benböj med stång som min rygg inte klarat av. Jag försökte lite i fjol och stegrade sakta vikterna men sedan var det stopp. Nu fungerar det bättre även om vikterna är låga. Det är lite frustrerande att känna att det skulle gå med mer än dagens 60 kilo. Men å andra sidan är det bättre att jag kan utföra dem i stället för att riskera att få bakslag. Benböj med stång fungerar inte alls. Passet i dag för den som vill veta bestod av:

  • 4 set med marklyft, 8 repetioner per set. (lätta vikter kräver fler reps för att bli trött)
  • Kombiövning, armhävning, benindrag och peta med fötterna på govlet med pilatesboll och bosu. Så här ser den ut.
  • Rygglyft 10 stycken
  • Russian twist med 16 kg kettelbell
  • ”Diagonallyft”, en till synes enkel men riktigt jobbig övning.

Cecilia körde benpress i smithmaskinen innan hon gick lös på brutalbänken, armhävningar och cruncses. Brutalbänken är hennes favoritövning. 45 minuter senare kunde vi ge varandra en highfive och nöjda åka hem.

IMG_7250

Lite missvisande vinkel men hennes teknik var bättre än bilden visar. Ungen har starka ben.

Nu ska jag tvätta cuben och sätta på mina gamla vinterdäck. I morgon väntar Happymorningride. Annan bansträckning eftersom MTB-spåret ligger i snö. Det blir ett tempolopp på grusvägar och känner redan nu syran i benen. Ha en fin kväll!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: