• Home
 • /
 • träning
 • /
 • Nu stänger vi julveckan, ser framåt och vad vill du läsa om?

Nu stänger vi julveckan, ser framåt och vad vill du läsa om?

Jag blir glad av att få vara ute. Egentligen spelar det ingen roll om jag skidor på fötterna, sitter fast i ett par cykelpedaler eller bara går. Dagsljus gör underverk.

Så var julen 2015 över. Den var fin och vi har inte gjort så mycket mer än ätit mycket, sovit lite längre på morgonen, spelat familjespel och passat på att ta tillvara på det viktiga dagsljuset. Jag pustar ut lite bara när juldagen har passerat. Äntligen över på något sätt. Nästa år har jag bestämt att gilla julen lite mer. Inte bara vänta på att det ska bli annandag eller mellandag.

I går kom kylan. Äntligen. Tjockare underställströja och varma skidbyxor när vi skejtade på Skalet. 1 mil med en kropp som fladdrade omkring och jag funderade allvarligt på det hänt något med min motorik och balans under sommaren. Jag fick inget att stämma och var livrädd så fort det gick utför. Jag som annars är tryggheten själv när det gäller att ta kurvor och utförslöpor.

Det var lite vykortskänsla i dag. TIlläggas ska att spåren inte var så här idyliska överallt.

Det var lite vykortskänsla i dag. TIlläggas ska att spåren inte var så här idyliska överallt.

I dag var det ännu kallare och jag fick äntligen användning för buff under mössan. Ett vintertecken. Vi tänkte skejta till Björnrike. Tjejen på gästservice sa nämligen i går att spåren dit var ännu finare än på skalet och till och med anslutningsspåret till Storhogna skulle vara spårat. Det konstaterade vi redan i går att det inte var. Undrar om tjejen tullat lite för mycket på julglöggen för någon skejtbädd eller spår var det inte att tala om till Björnrike. Lite snopna snurrade vi runt på Skalet istället. 7,5:an och ett extra varv innan vi tog bilen hem, fikade och packade i hop oss. Med en lite bättre känsla i kroppen när tekniken faktiskt stämde. Jag har liksom inget tålamod. Det är ju trots allt bara början av säsongen.

Hemma i stan igen för tre arbetsdagar. För att stänga julveckan gick vi över på Fristilen. Jag provade marklyft igen och ökade upp till 82,5 kg. Med en stark känsla i kroppen och ingen känning i ryggen. Fortsätte med kettlebellsvingar som jag inte tidigare kunnat utföra. Även de utan besvär. Det lönar sig med coreträning, det lönar sig att smyga i gång saker och ha lite tålamod ändå.

 

Matchad värre idag. Helt omedvetet. Såg efteråt att det faktiskt såg rätt okej ut. Klädseln allstå.

 

Så slutligen och för anknyta till sista delen av rubriken. 2016 står för dörren och ännu ett år med bloggen. Den går in på sitt tionde år. Jag har inte frågat förut men gör det nu. Vad vill ni läsa om? Vad är bra och vad är mindre bra? Ni som läser och kommenterar är viktiga för mig. Utan er vore det himla trist att skriva på något sätt. Så kom med lite feedback! Tack på förhand och ha en fin vecka. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

13 Comments

 • Tove

  december 28, 2015 at 07:32

  Jag vill fortsätta läsa om din träning och vardag. Gillar dina tips på olika övningar/cirklar i gymmet och dina racerapporter är i världsklass. Jag gillar även när du tipsar om saker, eller gör guider – därför undrar jag 😉:

  Bra handskar vid skidåkning?! Upptäckt att jag fryser lätt om fingrarna och ”lider” när det är runt -6 och kyligare alternativt kyliga vindar. Du och Hasse som är vana skidåkare, vad har ni på ers tassar?

  Svara
 • Sara Borg

  december 28, 2015 at 12:51

  Hej!

  Å, skojigt att få vara med och önska inför det nya året! Jag älskar dina racerapporter, precis som jag läste att andra också gör. Träningsplaner eller utfallet av veckans träning – ”så här blev det” – är alltid inspirerande. Jag är (har varit) själv väldigt inne på träningsplanering med periodisering och slutligen formtoppning inför ”större” lopp/årets större mål. Tänker du så och hur lägger du i så fall upp det?

  Till sist en tanke om jul. Varför inte bestämma dig för hur din drömjul ser ut, planera för den så att du har något att se fram emot och sedan bara vara när den väl är där? Din drömjul måste ju inte vara det någon anser är jul. Kanske planera för ett extra härligt längdäventyr eller något annat som just du gillar! Strunta i traditioner som du varken valt eller uppskattar. Livet är till för att levas varje dag, inte för att vänta in en annan dag 🙂

  Tack för en bra och inspirerande blogg 2015, jag ser fram emot att fortsätta följa dig in i 2016! //Sara
  Sara Borg recently posted…ANNANDAGSFROSSANMy Profile

  Svara
  • Helena

   december 30, 2015 at 20:38

   Tack! Jag som är så rädd varje gång jag skriver en racereport att det ska bli långt och massa ordbajesri. Haha.
   Åh jag tänker alltid att jag ska följa upp mina (sporadiska) veckoplaneringar men det blir aldrig av. Får prova!

   Jag tänkte lite så kring mål och periodisering under sommaren och har fortsatt under hösten, det får bli ett inlägg!
   Vilket bra råd Sara! Det ska jag ta med mig till nästa jul.
   Tack själv och jag ser framemot ditt 2016! (Och att kanske cykla lite tillsammans i sommar?!)

   Svara
  • Helena

   december 30, 2015 at 20:40

   Det ska det bli! Som jag skrev till Tove blir det ett skidtema i bloggen! Är bara lite nervös om det blir några faktafel och taskig teknik och nån skidguru ska skälla på mig;-)

   Svara
 • nettan

  december 28, 2015 at 19:35

  Hela din blogg är inspirerande och rolig att läsa, racerapporter, turtips och alla fantastiska härliga bilder från fjällen i alla årstider mm samtidigt vill jag önska gott nytt år och hoppas vi ses till sommaren på någon cykeltävling.
  nettan

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: