ofiltrerat

Ofiltrerat

ofiltrerat

Spainen 2014. En fika. En rätt löjlig hjälmbränna men sånt hör till. En rätt bra bloggbild trots allt.

Veckans tema i Bloggar om Hälsa. Ofiltrerat. Ett rätt intressant ämne. Hur ser det egentligen ut bakom bloggbilder, instagramuppdateringar och texter? Jag tycker själv att jag är ganska ofiltrerad överlag. Visst händer det att jag försöker de få matbilder jag postar lite mer aptitliga och snygga även om jag misslyckas kapitalt. Jag har skrivit om lite om ämnet tidigare, som inlägget om fulbilder, lite hud och att vara bekväm i sig själv. 

Det jag skriver kommer i från hjärtat. Det är alltid mina egna ord och åsikter. Jag friserar inte sanningen och alla inlägg är inte alltid glada, träningspass går i bland åt skogen, tävlingar misslyckas och min prestationsångest lyser i bland igenom. Det är livet. Upp och ned helt enkelt och för mig viktigt att även kunna skriva om det. Allt lämnar jag självklart inte ut i bloggen av förklarliga skäl. De gånger jag postar inlägg och bilder där min dotter finns med har hon alltid fått frågan innan. Godkänt de bilder som jag lägger ut. Likaså gäller på Instagram. Det är viktigt för mig.  Men det är å andra sidan inte att filtrera, det handlar om integritet.

Bloggen går runt på mestadels mobilbilder vilket i sig absolut inte är fel. Det är mitt sätt och bilderna tas spontant. Att släpa en riktig kamera på cykel- eller skidturer fungerar sällan särskilt bra. Det otympligt helt enkelt. Mobilkameran levererar många gånger bra bilder. Jag filtrerar sällan mina bilder i Instagram. Justerar bilderna i snapseed så som jag bildbehandlar ”vanliga” bilder i Photoshop. Instagram är min spontana kanal. Det jag fotar för tillfället åker ut. Sällan med appens filter. Det uppskattas uppenbarligen.

Om vi återvänder till bilden i inledningen så är det ju faktiskt så att man tar (eller i det här fallet någon annan) jag fler bilder men alla postas inte.

ofiltrerat1

När du har skrattat klart (vilket är helt okej) så ska du kika in hos Erika och ta del av hennes klipp som gjorde att sprätte i mina ben och leendet blev stort. Just för att det var ofrisserat. Camilla skriver ett bra inlägg om hur hon ser på saken som du ska missa!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

11 Comments

  • Helena

   mars 23, 2016 at 20:41

   Dom är så roliga i efterhand! Verkligheten, den lite hårda 😉 men samtidigt sköna bilder och lite roligt att bjuda på dem också. Jag tänker att det inte behöver vara så tillrättalagt eller fixat!

   Svara
 • Katrin -Katrins äventyr

  mars 24, 2016 at 06:37

  Intressant ämne och något som jag också funderat en hel del på. En av många anledningar till att jag gillar din blogg är att den alltid känns naturlig och beskriver som det är. Bilderna är riktigt bra och för min del spelar det verkligen ingen roll om dom är från mobil el systemkamera. Det är helheten som gör att jag läser och den har du! Bra tänkt kring din dotter, tänk om alla kunde göra så!
  Katrin -Katrins äventyr recently posted…Pausa, tänka och pausa.My Profile

  Svara
  • Helena Enqvist

   mars 24, 2016 at 08:56

   Det är verkligen det. I bland tröttnar jag på bloggar som är tillrättalagda och friserade.
   Tack för dina fina ord! Och just det du skriver är precis det som jag gillar med din blogg också och som gör att jag återkommer gång på gång. (även om jag är så dålig att kommentera dina inlägg)

   Den biten att fråga först har alltid varit viktig för mig, så gör jag även om det andra än jag själv i inläggen. Framförallt är det viktigt när jag skriver om min dotter, texter och bilder finns alltid kvar på nätet.

   Svara
 • Hanna

  mars 24, 2016 at 17:07

  Jag tycker att din blogg känns ofiltrerad och det är också en stor anledning till att jag tittar in här varje dag! Visst förstår jag att det finns sånt du inte alls skriver om men det vi får läsa känns ärligt och rakt på. Och jag gillar verkligen att inte allt är underbart och fantastiskt hela tiden (även om dina fjällbilder alltid är det 🙂 ) och att du låter oss följa dig både när det är uppåt och nedåt – fortsätt så, du inspirerar!

  Svara
  • Helena Enqvist

   mars 26, 2016 at 09:07

   Tack Hanna för din fina kommentar! Jag tycker som du när det kommer till bloggar jag läser, jag tröttnar snabbt om det alltid är på topp, livet är inte alltid så.
   Fjällbilderna är faktiskt svåra att att inte få bra, fjällen är ju vackra oavsett väder och årstid 🙂

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: