Om dygnet hade 25 timmar

Veckans tema i Bloggar om Hälsa är intressant och kanske något vi i bland önskar oss. Tänk om dygnet hade 25 timmar, vad skulle jag göra med den där extra timmen? Vad skulle du göra? Erika vet precis vad hennes timme skulle innebära.

Jag skulle kunna sova en extra timme på morgonen. Det hade varit skönt. Eller varför inte ägnat en extra timme åt längre lunchrast på jobbet? Jag skulle kunna läsa alla de där böckerna som jag önskar att jag hann läsa. Fast egentligen finns det tid men inte ro om ni förstår vad jag menar? En extra timme per dygn skulle kunna ge utrymme för att prova något helt nytt.

Men om dygnet hade 25 timmar skulle det ändå kännas som vilket dygn som helst. Det skulle inte bli någon skillnad alls egentligen. Den den där extra timmen skulle bli lika vanlig som den 24:e är i dag. Jag skulle troligen känna att jag i bland hinner lika lite ändå och känna att önska att dygnet hade ännu en extra timme.

Jag tror så här; Att det kan vara värdefullt att försöka ta tillvara på dygnets redan 24 timmar på bästa sätt. Det som inte går att göra i dag går att göra i morgon. För dygnet kommer aldrig någonsin att ha fler timmar än vad det har idag. Varför inte låtsats att du har en extra timme över? Ta den tiden för dig själv, gör det som du tycker är allra roligast och gör det fullt ut. Det utan att känna att du skulle vilja hinna så mycket mer just då. Leta lite nya stigar på cykeln, spring en annan runda eller ta en lång promenad. Läs ett par kapitel i en bok eller boka av en lite längre lunch någon dag.

IMG_6079-0

En extra timme i höstas. När höstdagen var extra varm. När jag fullt ut fokuserade på att cykla och inte tänka på det som väntade hemma.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

14 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: