Svar på frågor- om jag inte tränade

img_3358

 

Du tränar ju rätt mycket men vad skulle du göra i stället om tiden inte gick till träning?

Frågan kommer i från Mattias och jag har fått fundera på svaret ett tag. Han har helt rätt. Jag tränar mycket. Inte varje dag men mycket av min fritid går åt till träning. Träningen har blivit en del av mitt sätt att leva. Det är lika mycket ett intresse som att få motion och mycket av det som jag gör tänker jag inte träning om även om andra ser det som det. Att jag springer på fjället är mer ett sätt att rensa tankarna, jag får vara utomhus och nära naturen och den friheten det ger genom att kunna förflytta sig precis dit jag vill. Det är ju självklart träning för kroppen- jag rör på mig men det har inget egentligt syfte mer än att lugna rastlösa ben och varva ned. Så kan det vara med cyklingen i bland och likaså med skidåkning. Men jag tränar ju också, för att bli lite starkare, lite mer uthållig och bättre tekniskt. Sedan kan man ju tycka att det är lite konstigt att jag lägger ned så mycket tid på det här som vanlig motionär. Men det är en helt annan diskussion.

Vad skulle jag göra med tiden om jag inte tränade?

 • Inte kliva upp fem varje fredagsmorgon för att cykla tillsammans med Happygänget.
 • Troligen städa bort min överskottsenergi.
 • Möjligtvis ligga ned på bilden ovan lite oftare. (Fast det hinner jag ju med ändå)
 • Fundera på vad jag skulle göra av tiden.
 • Jobba över nästan varje dag.
 • Hamna i soffan varje kväll efter jobbet.

Tittar jag punkterna är det saker som jag egentligen inte sörjer att jag prioriterar bort för att kunna träna så som jag gör. Städa hinner vi med, jobba över är inte bra. Jag är noga med att jobba mina åtta timmar. Punkt slut. Fundera på vad jag ska göra med tiden är inte särskilt produktivt. En förutsättning att jag faktiskt kan lägga ned så mycket tid på det jag gör är att jag delar intresset med min familj.

Sedan tycker jag själv att jag faktiskt hinner med så mycket annat ändå. Det som är viktigt för mig och min familj. Vi hinner umgås, vi hinner sitta ned och prata, träffa vänner, hemmets sköts osv. Vi åker bort i bland och träningen går inte före sådant. Så spikat träningsschema har jag aldrig haft bortsett från fasta spinningpass som instruktör som fått styra vardagen.

Hur tänker ni? Ni som också tränar, vad skulle ni göra med tiden om ni inte gjorde det ni gjorde.

 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Anne Alfredson

  oktober 29, 2016 at 15:23

  Jag är säker på att jag skulle jobba mer, alltså mer än vad man ska. Jag skulle också ägna mig mer åt att städa, vem blir glad av det. Jag har en hashtag som heter #manblirintegladavattstäda. Så är det! Men jag blir glad av att träna. När man blir äldre blir det ännu viktigare. Kroppen kräver att man tar hand om den. Dammråttorna de klara sig utmärkt ändå.

  Svara
 • Hans

  oktober 31, 2016 at 12:07

  Jag vet inte riktigt. Kanske städa och plocka lite mer. Göra övningar med hunden. Jobba lite mer. Svårt att säga då jag tränar ganska ”effektivt”.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: