• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Omnia ett effektivt sätt att köra slut på sig

Omnia ett effektivt sätt att köra slut på sig

Omniaboxen.

06:45 stod jag ombytt och klar på Fristilen. Redo för 30 minuter högintensiv styrketräning. Jag och min kollega Jeanette. Första gången för båda att prova träningspasset. Det som funnits ett år på Fristilen och som jag tänkt att gå på så många gånger men inte riktigt vågat.

45 minuter tidigare kom jag till slut upp ur sängen och försökte gnugga gruset ur ögonen, få i mig en kopp kaffe och lite fil. Träning på tom mage funkar inte för mig. Egentligen gör inte högintensiv träning det heller så tidigt på morgonen. Jag hade i alla fall varit så förutseende att jag packat träningsväskan med kläder redan i går kväll. Lagt fram mina träningskläder. Ett bra sätt att spara några minuter.

Tillsammans med ett par andra mer eller mindre morgonpigga människor drog vi igång passet från helvetet. Eller okej, inte fullt så dramatiskt men jobbigt. Galet jobbigt. 12 övningar för hela kroppen. Upphopp, stakmaskin, dips, armhävningar, slita i två tunga rep för att ge några exempel. 45 sekunders jobb. 15 sekunders vila mellan varje station. En kort vila efter alla 12 övningar och på´t igen.

Kräkvarning. Svimningsvarning. Stora jäkla röda saftblandare av varningar. Så här tidigt är det hemskt. Instruktörens glada tillrop om att ni gör det så jobbigt som ni själva vill. Jo hejsan. Jag går ju all-in. Fast å andra sidan mässar jag samma sak på spinningen.

30 minuter senare svettig så det droppade på golvet. High five med herren som jag delat gym med under hela hösten och vintern. Han var lika stark som då. Inte jag.

1 timme senare en macka med ost och kaffe på jobbet. Morgonmöte. Skakiga armar och överkropp. Jeanette rödrosig i ansiktet, jag med eftersvettningar. Båda nöjda över att vi tog oss i väg.

Älska morgonträning? Nej. Men skönt efteråt om inte annat. Har du inte provat Omnia. Gör det. Ett effektivt sätt att köra slut på sig.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: