Säsongsvila?

Det ryktades om snö vid riksgränsen. Dagens tur mot sylarna blev kort. Regn, tre modiga plusgrader och hård blåst fick oss att vända tillbaka till stationen och ta lunchkaffet där. På vägen med mot civilisationen var det lite snöblandat regn. Väderleksrapporten lovade snö där i kväll.

Hösten är kort och intensiv i fjällen. Det sprakar till i röd-gul palett som övergår till en brun ton och så kommer den- snön. Så är det över.

För någon fjällcykling runt Storulvån blir det inte i år. Till helgen suger vi ur det sista av stigarna på fjällen runt stugan. Helgerna därefter om hösten stannar ett tag till får bli i vandrarskor.

Jag är inte ledsen för det. Nu säger mitt huvud vila. Helst av allt ett par veckor. Kroppen håller med. Jag är trött.
Längtar säsongsskifte. Längtar längdskidor och mer styrketräning.

Så cykelturerna får bli färre ett tag efter veckan som kommer. Som en bonus om vädret är fint här i stan och suget kommer. På så får jag lite ny motivation att mosa trainer i vinter.

Säsongsvila helt enkelt. För jag kan bli mätt på cykling även om det är kortvarigt.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: