Simträning

Tredje passet i badbassängen. I söndags hade vi hela Enåbadet för oss själva och jag kunde verkligen öva utan att skvätta ned andra eller trängas. Lite annat är det på Storsjöbadet. Förra tisdagen var vi dit för första gången på mycket länge, och fullt både i snabbanan och motionssimmet. Därför åkte vi lite senare i går i hopp om att det skulle vara lite glesare.  Icke då. Jag är, trot eller ej lite för snabb för motionsbanan och lite för långsam för snabbanan när redan är någon där. Allstå blir det lite av intervall.
I lördags lyckades jag simma 15 längder crawl, eller någon form av det. Sjukt jobbigt, lägg till att vattnet där höll 28 grader, vilket gjorde att jag svettades floder. Själva armtagen är skapliga men bensparkarna futtiga. Oerhört svårt att kombinera och få flyt, i dubbelbemärkelse.
För första gången på herrans många år äger jag en baddräkt, insåg att bikini inte dirket är praktiskt när man simtränar.

I går lånade jag Hasses simglasögon och det gjorde det lite lättare att hålla rätt kurs. Men det var inte min dag i går, kippade efter luft och glömde bort att andas. Ett par längder crawl blev det och bitvis lyckades jag koordinera min lemmar. Passade på att studera en killes bensparkar i snabbanan, under ytan sett. Men skam den som ger sig! Jag kommer att få till det här, för det är både avkopplande och ruggigt roligt att simma! En badmössa och egna googles så är jag kittad till tänderna.

Min nya teamkamrat, målet hon har är tjejsimmet i sommar, med hennes tjurighet och stora vilja kommer det att gå bra. Alltid roligt att ha något gemensamt att träna inför och gör man det till lite av en lek fungerar det bra. Hon simmar ett antal längder som hon bestämt innan, och så ett par till innan hon försvinner till trampolinen eller rutchbanan. Sedan avslutar vi kvällen med en stund i bubbelpoolen. Vardagslyx i stor mått!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: