Skidgång i Ripbranten och löp hem!


Leta fram ett par stavar. Hitta en brant skidbacke. Ta med dig trevligt sällskap. Spring eller gå upp och ned ett par gånger. Lovar att det är jobbigt. Väldigt jobbigt.


För ett par år sedan provade jag skidgång för första gången under ledning av Peter Larsson. Ett utepass som Fristilen anordnade. Det var riktigt roligt och gav bra träning.

Eftersom cyklarna är kvar i stan och mjölksyresuget var stort provade vi det i dag. I hård blåst och lite fläckar av snö. Två äldre slalomstavar med dåliga handremmar och Ice bug på fötterna.

Värmde upp i barnbackarna. Redan där drog det rejält i vaderna. Sedan tog jag mig an Ripbranten. En röd pist. Den är brantare i verkligheten.


Lite väl brant. Med snö blev det halt och maxpuls även när jag gick. Fördelen med att kuta upp med stavar är att det går jättebra att bara gå för att få upp puls. Ingen hets med andra ord. Jag varvade med lite jogg. Jättejobbigt. Tog Kallebacken i stället. En snällare lutning.


44 minuter och 3 km. Där la telefonen av. Jag var rätt slut då. Hasse tog bilen hem och jag chansade på att prova springa hem över fjället och via anslutningsspåret. Mitt knä är inte alltid med på noterna. I sörbacken utför knakade det till som om jag brutit en torr kvist. Trodde först jag bröt benet. Stannade en stund och övervägde att genskjuta Hasse och bilen. Smärtan la sig och jag tog det försiktigt ned. Ostabilt var bara förnamnet i knät. Men så släppte smärtan och jag provade att springa igen och det gick. Så bra att jag inte hade en enda känning på de återstående 4 km hem. Stigar, stenar och blötmyrar verkar vara det som funkar att springa i. Glad över det såklart!


En rätt trevlig träningsdag. Gårdagens surhet var bortblåst och kroppen pepp på rörelse. Skönt det!

Hoppas ni haft en fin helg!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: