• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Strava är mer än bara hets och mina pendlingsplaner

Strava är mer än bara hets och mina pendlingsplaner

 

Min nya utsikt. Där i skogen går det visst en stig!

Min nya utsikt. Där i skogen går det visst en stig!

Vi har flyttat vår verksamhet lite utanför själva centrum ut mot Odensala. Det innebär lite längre väg till jobbet för min del och lite mer planering för att inte behöva åka buss fram och tillbaka när vi gör hembesök. Det innebär också att jag inte riktigt hinner gå över till Fristilen för lunchträning. Men med lite planering och fantasi ska det gå att nyttja friskvårdstimme och träna innan/efter jobbet. Hemifrån min port till mitt nya kontor är strax över 2 km och jag går sträckan på runt 25 minuter. Men jag har en plan hur jag nyttja den sträckan till att förlägga lite av min morgonträning och framförallt på ett smidigt sätt sköta löpträningen inför sommarens fjällmaratonutmaning.

Jag tänker transportlöpa två dagar i veckan. Minst 8 km ”gratis” löpning i veckan. Löpningen hem går ypperligt att förlänga med ett par kilometer de dagar jag känner för det. Det blir också ett bra sätt att vänja ryggen med ryggsäck. Springa kan jag göra i stort sett hela vintern.

Någon gång i veckan tar jag med min mtb. Dels för att cykla till och från men också för att kunna nyttja friskvårdstimme eller lunchrast till effektiv cykelträning. Den känslan när jag upptäckte att det finns två segment ett stenkast från mitt nya kontor, den var gick inte av för hackor.

Perfekt.

Perfekt.

 

När jag sedan sökte lite mer på Strava upptäckte jag en del för mig nya stigar och rundor. Rundor som kommer att fungera perfekt för en lunchrast. Så länge som det är barkmark är det en guldgruva och den planerade lunchträningen blev genast lite mer intressant. När snön kommer kan jag snurra runt på gator och vägar. Det är fascinerande vad mycket nytt jag hittar i cykelväg trots att jag cyklat runt i den här stan med omnejd i så många år. Strava är så mycket mer än att jaga sina bästa-tider och hetsa varandra med KOM-försök. Det är ett ypperligt sätt att hitta nya stigar tack vare alla flitiga segmentskapare och lika flitiga cyklister!

IMG_6488

Den långa ska väl ta runt 45 minuter en bra dag.

Så nu väntar jag bara på min nya löparryggsäck och att jag ska spara i hop till ett par vintercykelskor. Fincuben ska få vintertassar och duschen på jobbet bli helt färdig.

Annars så är det ju fredag. Helg igen. Tanken var att jag skulle ha kört Happymorningride men jag har för andra dagen en huvudvärk från helvetet rent ut sagt. Att ge sig i väg i morse var inte att tänka på. Jag har haft fullt upp att klara av en dag på jobbet. Jag får ladda upp i helgen med tystnaden i stugan. Äh nya tag till veckan helt enkelt.

Ha en fin helg!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: