Stravajakt och kvällsgym

Cecilia mitt i en burpee.

God kväll. Det har varit en händelserik söndag. Började dagen med att rensa bort allt som man samlar på sig. Rensade så pass friskt att mitt fristilenkort åkte i soporna. Inte särskilt bra när det behövs för att komma in på gymmet när det är obemannat. Får ordna det i morgon innan min spinning.
Avslutade dagen med kvällsgym tillsammans med Cecilia. Hon är pepp på att träna mer styrka regelbundet och för min del är det nödvändigt att komma i gång igen. Ryggen protesterar lite väl mycket nu när jag cyklar och springer.

Vi körde mina gamla vanliga cirklar, armhävningar, spindelman, crunch och avslutningsvis burpees. 3 varv innan vi skakiga gick därifrån 20 minuter senare. Det funkade fint med det här upplägget av kort intensiv stryrka med mycket bålstabilitet för mig förut så jag fortsätter med det konceptet även denna höst och vinter. Ett upplägg som också passar fint att köra tillsammans med dottern. Att jag inte tränat särskilt mycket styrka i sommar fick jag ett kvitto på i dag. Men någonstans ska man börja. Det kan bara bli bättre.

Efter storrensningen och kvällsgymmet cyklade jag och Hasse ut på stravajakt. Med stumma och trötta ben av fjällöpning i går gjorde vi vårt bästa på väl utvalda segment. Blandade korta hårdkörningar med längre. Ett bra sätt att köra fartlek på. Jag förbättrade mina tider på några av segmenten och var ruggigt nära att sno en topplats på ett av de. 4 sekunder skiljde det till Hasse som var snabbast. Eftersom det inte är så många tjejer som har strava här försöker jag att matcha herrarnas tid men främst mina egna tider. Det handlar mer om att se om jag kan förbättra mig mot mig själv. Se om andra spårval ger några sekunder mindre. Det blev en rolig runda med två nya stigsnuttar vi inte åkt tidigare. Strava är ett bra sätt att hitta nya stigar. Som slingan En gång Fältjägare, alltid Fältjägare. 3,5 km rundbana som går mycket uppför i början och sedan utför. En perfekt intervallslinga. Synd att jag åkte den nu och inte tidigare i sommar.

Kroppen kändes inte på långa vägar lika pigg och stark som tidigare i sommar och återigen känns det skönt att jag inte körde i Ånnaboda i dag. Jag orkar inte stå på så länge och i en uppförsbacke dog benen i dag. På riktigt och jag drog på mig så mycket mjölksyra att det smärtade i benen. Efter det hade jag inte så mycket mer att trycka på med. Men det gör inte så mycket. Det är höst. Nu väntar vinterträningen och fokus på att bygga upp igen.

Det är höst och det blir prickigt när man leker i skogen!

Dagens skörd av kronor, tilläggas ska väl att två av dem har jag inte kört förut, inte någon annan tjej heller. Däremot är det lite roligt att jag kunde förbättra min tid på den längre slingan nederst.

Tacksamt med målmarkering av ett segment 😉

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: