• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Styrka och Zwift – så ser träningen ut just nu

Styrka och Zwift – så ser träningen ut just nu

Om jag ska vara ärlig så är jag inte allt för ledsen över att vintern backade lite. Att det vita fluffiga försvann och skidspåren tinade bort här i stan. Det har inte gjort så mycket när jag inte kunnat vara utomhus och tränat och varit skönt att träna inne och inte känt att jag missat dagsljus eller snöulliga träd. Däremot är jag lite ledsen över att jag inte kommer kunna köra så mycket fatbike som jag skulle vilja och att knät inte riktigt är okej just nu.

Jag kan fortfarande inte sträcka ut helt och jag har haft lite ont i två veckor. Kanske efter ett fall jag gjorde i trapporna på jobbet eller på grund av något annat. Vad vet jag inte. Men jag är lyhörd och anpassar mig. Som förra veckan när cykelträningen fick stå åt sidan så när på ett långt distanspass på söndagen. Eller i förrgår när jag fick avbryta trainerpasset när tunga styrkeintervaller blev för mycket. Och i går morse avstå morgonpasset på gymmet när knät ömmade.

Jag är ändå tacksam för att jag kan träna ganska mycket och lite strukturerat. Tre styrkepass för knät varvas med trainerpass på Zwift och ett distanspass. Ungefär så som det såg ut i vintras. Jag längtar efter gympassen igen och skulle kunna spendera mer tid på dem om tiden hade räckt till. Det är positivt. För jag får inte slarva med rehabben. Jag längtar också efter trianerpassen. Det är roligt med Zwift och enkelt den här tiden på året.

Allra mest längtar jag efter att få åka skidor. Vi får se när det blir.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: