Terrängfredag

Minns ni när jag mest cyklade och slängde ut en massa cykelinlägg gång på gång? Förstod nästan det, jag själv har nästan glömt hur det är att använda benen till att trampa med. Men cykelbenen ska snart få jobba lite, kanske redan i morgon. Det är bara det att cykelsuget inte finns där, det försvann efter Bockstensturen. Lite som när man äter alldeles för mycket godis, det står en i halsen.  Men jag är inte det minsta orolig att jag skulle ha mist passionen för
mina cyklar. Nej det brukar vara så här på hösten, mer eller mindre. Det
behövs för att jag ska börja längta igen och hitta fokus.

Just nu lockar så mycket annat, löpningen är ett exempel. Kan ju ha lite med att Tjurruset närmar sig med stormsteg. Så i dag blev det en fredagseftermiddag i Tysjöarna med Icebugen på och i härligt sällskap. Eftersom vi tre ska bada i lera nästa söndag tänkte vi att en gemensam runda var på sin plats. 

Vi tassade i väg på hala och blöta rötter. Anna fick ta täten och bestämma tempo. Hon visade var ribban låg och det var bara att hänga med! Vi surrade taktik inför kommande äventyr och hur galna vi är som gör det! Njöt av en lite småblöt kväll, precis innan skymmningen i ännu mera höst än för någon dag sedan.  Småskuttade över spänger och klafsade på blötmyr för att sen njuta av lite skön grässtig invid kohagarna. Lite av allt. Anna konstaterade att vi inför nästa år (om vi känner så efter avslutat tjurrus) nog kunde påbörja träningen inför lite tidigare än i år. Taget!

Löpningen blir något helt annan med sällskap,  tiden har en förmåga att rusa i väg, kilometerna likaså. Tempot var idag högt och härligt och benen bara rullade på. Jag har så mycket fart i kroppen som vill ut och i dag vågade jag ligga på lite extra. Stundvis var sprang vi runt 4.45 tempo och mitt knä höll tyst, inte den minsta känning! Terräng som gäller för mig med andra ord.

På vägen hem svängde jag och Hasse förbi kvarterspizzerian, klapprade in med spikskorna och svettiga träningskläder, beställde varsin pizza och klapprade ut. Helt normalt.

Trevlig helg!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: